2015-08-11 00:03:44
Φωτογραφία για Έσβησε ο ηθοποιός Νίκος Τσαχιρίδης
Μία δυσάρεστη είδηση μας ήρθε από τον καλλιτεχνικό χώρο. “Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο παλιός ηθοποιός Νίκος Τσαχιρίδης που είχε γίνει γνωστός κυρίως μέσα από ρόλους κακού σε πολλές ελληνικές ταινίες.

Ο Νίκος Τσαχιρίδης είχε γεννηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 1933 και ήταν παιδί του ποντιακού ξεριζωμού. Ορφανός από πατέρα, βγήκε από πολύ μικρός στην σκληρή βιοπάλη της ζωής.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες τόσο του ασπρόμαυρου όσο και του έγχρωμου ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στην θρυλική ταινία «Μαγική πόλη» (1954 ), όπου ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος του έδωσε έναν μικρό ρόλο. Μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες που πήρε μέρος ο εκλιπών ηθοποιός, όπως αναφέρει το σάιτ kulturosupa.gr, ήταν: Καμικάζι αγάπη μου, Φυλακές ανηλίκων ενώ είχε κάνει και μία εμφάνιση στην Χολυγουντιανή παραγωγή Τα Κανόνια του Ναβαρόνε που είχε γυριστεί το 1961 στην Ελλάδα.

Ήταν αυτός που έκανε μαθήματα ποδοσφαίρου στον Στράτο Τζώρτζογλου στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη, «Η φανέλα με το εννιά» το 1989. Επίσης είχε ένα ρόλο και στην μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του Νίκου Περράκη "Λούφα και παραλλαγή" το 1984.

Οι ρόλοι του ήταν κυρίως δευτερεύοντες, αλλά σκληροί. Εκτός από ηθοποιός υπήρξε και ποδοσφαιριστής και μέλος του Πανελλήνιου συνδέσμου αμειβομένων ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) ενώ παράλληλα ήταν και ένας από τους καλύτερους κασκαντέρ του κινηματογράφου. Ζούσε στα Μελίσσια, στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια όπως είχε γίνει γνωστό, έπασχε από Αλτσχάιμερ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ