2015-08-11 02:10:07
Φωτογραφία για Φτιάξτε παραδοσιακούς Κρητικούς χοχλιούς με πιλάφι
Από τα αγαπημένα Κρητικά φαγητά είναι οι χοχλιοί με πιλάφι, που συνοδεύονται με καλό Κρητικό κρασί ή ρακί και το σερβίρετε σαν ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως πιάτο.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοχλιούς

½ ποτήρι ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια ρύζι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας σταβούτυρο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κύβο λαχανικών

Χυμό από ένα λεμόνι

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό

½ κλαράκι δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη με νερό ρίχνουμε τους χοχλιούς και αρχίζουμε να τους πλένουμε. Τους αφήνουμε μετά ήρεμους μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν το κεφάλι τους από το κέλυφος. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια στο καυτό νερό ρίχνουμε τους κοχλιούς και τους αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά και προσθέτουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί, χυμό από ένα λεμόνι κι ένα κλαδάκι δενδρολίβανο. Χύνουμε το νερό και τους ξεπλένουμε καλά. Όσοι χοχλιοί δεν έχουν βγάλει το κεφάλι έξω τους πετάμε.


Στην κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και κομμένο κρεμμύδι κι αφήνουμε να τσιγαριστεί το κρεμμύδι. Μόλις αρχίσει τα τσιγάρισμα ρίχνουμε και τους χοχλιούς να τσιγαριστούν κι εκείνοι. Κατόπιν ρίχνουμε τη ντομάτα, το αλάτι κι ένα ποτήρι νερό και τους αφήνουμε για είκοσι λεπτά να σιγοψηθούν. Βγάζουμε τους κοχλιούς από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε μια πιατέλα. Στην κατσαρόλα προσθέτουμε άλλα έξι ποτήρια νερό, προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και αφού βράσουν καλά ρίχνουμε το ρύζι. Όταν βράσει και έχει ρουφήξει το ρύζι τα υγρά του ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα τους κοχλιούς και τους αφήνουμε για πέντε λεπτά ακόμα ανακατεύοντας απαλά. Τώρα που το πιλάφι είναι έτοιμο να σερβιριστεί προσθέστε μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο γάλακτος Κρήτης (στακοβούτυρο) και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε το πιλάφι με τους χοχλιούς σε βαθύ πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ