2015-08-11 11:36:25
Φωτογραφία για Σάλος με τον Αστυνομικό που χαστουκίζει μετανάστη – Διεθνής διασυρμός της Ελλάδας
Οργή έχουν προκαλέσει οι εικόνες ντροπής που κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου και απεικονίζουν αστυνομικό στην Κω να χαστουκίζει μετανάστη, κραδαίνοντας ένα μαχαίρι.

Η υπόθεση ήρθε στο φως χάρη στον ανταποκριτή του Associated Press, Ντάλτον Μπένετ, που «ανέβασε» το μεσημέρι της Δευτέρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένας αστυνομικός να χαστουκίζει έναν μετανάστη, ενώ λίγη ώρα αργότερα είδε το «φως» της δημοσιότητας και το σχετικό βίντεο.

Όπως γράφει ο ίδιος:

«Έλληνας αστυνομικός κραδαίνει μαχαίρι και χαστουκίζει τρομοκρατημένους Πακιστανούς και Σύρους, ενώ περιμένουν για τα χαρτιά τους. καλώς ήρθατε στην Κω».

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε στον απόηχο του περιστατικού μια ανακοίνωση, με την οποία αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ότι διενεργείται προανάκριση, ώστε να αποδοθούν ευθύνες.


«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχτηκε η διενέργεια κατεπείγουσας διοικητικής έρευνας, σχετικά με φωτογραφίες, οι οποίες αναρτήθηκαν σήμερα σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζουν επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικού, στη νήσο της Κω. Επιπλέον, προανάκρισης επελήφθη η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Θορυβημένη από το σάλο που προκάλεσαν τόσο το βίντεο όσο και οι φωτογραφίες στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, η ΕΛΑΣ ανάρτησε στα αγγλικά στο λογαριασμό της στο Twitter την είδηση της διαθεσιμότητας του αστυνομικού και της διενέργειας κατεπείγουσας έρευνας.

Πηγή: tvxs
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ