2015-08-11 16:07:28
Φωτογραφία για Σχοινούσα: Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς ιστιoπλοϊκό μέσα στο λιμάνι [photo]
Το λιμενικό έφτασε με πάνω από 3 ώρες... καθυστέρηση ενώ στους επτά Γερμανούς και Γάλλους ναυαγούς προσφέρθηκε αφιλοκερδώς φαγητό και στέγη από τους κατοίκους

Πυρκαγιά σε ιστιοπλοϊκό σκάφος Γερμανών και Γάλλων στο μικρό λιμανάκι της Σχοινούσας, ξέσπασε ξαφνικά χθες το βράδυ. Από καθαρή τύχη και χάρη στην άμεση επέμβαση πληρωμάτων από παραπλέοντα σκάφη, σώθηκαν οι επιβαίνοντες του σκάφους, αλλά και τα υπόλοιπα 30 σκάφη τα οποία ήταν δεμένα το ένα δίπλα στο άλλο στο λιμάνι.

Το πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος κατέφθασε μετά από 3 ώρες και 20 λεπτά (!) από την ώρα που ειδοποιήθηκε, και αρκέστηκε σε μία απλή τρίλεπτη ρίψη νερού στα αποκαΐδια του μικρού ιστιοπλοϊκού που πλέον είχε καταστραφεί ολοσχερώς.

Το πρωί υπήρξε ειδική μέριμνα έτσι ώστε τα καμένα υπολείμματα του σκάφους να μην σκορπίσουν μέσα στο λιμάνι, αλλά και να περιοριστεί η μόλυνση από την ύπαρξη τυχόν καυσίμων στην μηχανή του.


Παρ' όλη την αδράνεια των κρατικών μηχανισμών, για άλλη μια φορά η ιδιωτική πρωτοβουλία και η γνωστή ελληνική φιλοξενία (όταν δεν έχει το άγχος των ταμειακών μηχανών...) απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Με το που βγήκαν στην στεριά, οι Σχοινιώτες προσέφεραν απολύτως αφιλοκερδώς στους 7 ναυαγούς φαγητό, στο ταβερνάκι της Σοφίας, κατάλυμα για όλους σε δωμάτια του νησιού και... €500 μετρητά, προσφορά γνωστού εφοπλιστή του νησιού.

Η Ελλάδα στα καλύτερά της και στα χειρότερά της, όλα μαζί την ίδια στιγμή. Και όλα ακουμπισμένα πάνω στο φιλότιμο και τον αυτοσχεδιασμό της στιγμής.
α Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ