2015-08-11 18:21:46
Φωτογραφία για UBS: Ο κίνδυνος του Grexit δεν εξαφανίστηκε με τη συμφωνία...
Ο κίνδυνος για την Ελλάδα, δεν έχει εξαφανιστεί ακόμη, προειδοποιεί οικονομολόγος της UBS Αν και επιτεύχθηκε συμφωνία και φαίνεται πολύ πιθανό ότι η Ελλάδα θα καταβάλει τη δόση της 20ης Φεβρουαρίου δεν έχουμε βγει ακόμη από το «δάσος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντιν Τέρνερ.

«Παρά την τεχνική συμφωνία επί της αρχής, ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς», προειδοποιεί ο οικονομολόγος. Υπάρχουν αρκετές προκλήσεις μπροστά, συνεχίζει, μεταξύ άλλων το να περάσει η συμφωνία από το ελληνικό κοινοβούλιο, και κάποια άλλα στην Ευρώπη. «Επίσης μπορεί να προκύψουν προβλήματα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών και στις μελλοντικές συζητήσεις για την αναδιάρθρωση χρέους», σημειώνει ο Τέρνερ.

Επίσης, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα δημοσιονομικά. «Αυτό δεν είναι εύκολο με την τρέχουσα κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και το βάρος του χρέους πάνω στην ελληνική οικονομία, τονίζει ο οικονομολόγος. «Η συμφωνία είναι ένα καθησυχαστικό σημάδι, αλλά θα έπρεπε να αποτελεί μία υπενθύμιση των άλλων κινδύνων που υπάρχουν μπροστά», καταλήγει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ