2012-05-07 12:35:11
Φωτογραφία για ''ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ'' ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Άλμα στο κενό χαρακτηρίζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε αρχικά κάθετη πτώση άνω του 7,5%, ενώ κατόπιν σημείωνε απώλειες πάνω από 6,5%, στον απόηχο των χθεσινών εκλογών και της αβεβαιότητας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αφήνει περιθώρια για ένα ασταθές πολιτικό περιβάλλον. Ακόμη εκτιμούν ότι η χώρα εισέρχεται σε περίοδο υψηλής πολιτικής αβεβαιότητας και πως οι αρνητικές επιπτώσεις θα αποτυπωθούν στα ταμπλό του Χρηματιστηρίου, ενώ η Eurroxx εκτιμά ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα έχει αρνητική, βραχυπρόθεσμα, επίδραση στην αγορά αλλά και στις τράπεζες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε σε ποσοστό 9,22%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κινούταν πτωτικά κατά 6,16%, ενώ ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε πτώση 1,14%.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες υποχωρούν και το επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων καταγράφει μεγάλη πτώση 16,70%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ