2015-08-12 18:21:05
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ VD
Παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που ορισμένοι επιχειρούν να βάλουνε ακόμη και στο και πέντε, είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε στη συμφωνία και τη δανειακή στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, που θα δώσει ένα οριστικό τέλος στην οικονομική αβεβαιότητα. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Πρόσθεσε ότι όλες οι προθέσεις έχουν γίνει φανερές, και διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, υπογράμμισε ότι όσοι έχουν κρυφό πόθο να αναδιατάξουν την Ευρωζώνη με αφορμή την Ελλάδα δεν θα το καταφέρουν. Η Ελλάδα δεν θα τους δώσει αφορμή, θα διαψευστούν, τόνισε. Διότι, όπως είπε, το ευρωπαϊκό εγχείρημα αφορά πρώτα από όλα τους λαούς.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «Αυτό που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ως μια σύγκρουση της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης για να διεκδικήσει το δίκαιο του ελληνικού λαού, στην πραγματικότητα κρύβει από πίσω μια πολύ βαθιά τομή, ιδεολογική και πολιτική, μέσα στην Ευρώπη
. Τη σύγκρουση μιας συντηρητικής αντίληψης για το μέλλον της Ευρώπης με μια προοδευτική αντίληψη, που θέλει την Ευρώπη των λαών, απέναντι στην Ευρώπη συγκεκριμένων συμφερόντων, στην Ευρώπη που θα κινείται με μοναδικό γνώμονα μια νεοφιλελεύθερη λογική και αντίληψη…»

Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες, συνέχισε, και συμπλήρωσε πως από εκεί και πέρα θα είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε τους όρους ανοικοδόμησης της χώρας, τις προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση, αλλάζοντας όμως κι εμείς. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι θα δοθεί μάχη κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ