2015-08-15 00:24:07
Φωτογραφία για Ξέχασα να πάρω το αντισυλληπτικό χάπι: Τι κάνω τώρα;
Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που καλούνται να κάνουν οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά είναι να θυμούνται να παίρνουν κάθε μέρα το χάπι τους Τι θα συμβεί λοιπόν αν το ξεχάσετε μια μέρα; Εάν μεσολάβησαν περισσότερες από 12 ώρες από την τακτική ώρα, τότε αυξάνονται και οι πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Σε κάθε περίπτωση αν ξεχάσετε να πάρετε ένα από τα 21 αντισυλληπτικά χαπάκια σας πρέπει να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό μέχρι να συμπληρωθούν 7 ημέρες που παίρνετε συστηματικά τα αντισυλληπτικά σας:

Εάν ξεχάσετε να πάρετε ένα χάπι: Πάρτε το αμέσως μόλις το θυμηθείτε και το επόμενο χάπι σας κανονικά στην ώρα του.

Αν συνειδητοποιήσετε ότι ξεχάσατε να πάρετε ένα χάπι την ώρα που παίρνετε το επόμενο τότε πάρτε μαζί και το χάπι που παραλείψατε. Επιτρέπεται να παίρνετε δύο χάπια ταυτόχρονα.

Αν ξεχάσατε δύο χάπια: Να παίρνετε δυο δυο τα χάπια για τις επόμενες δύο ημέρες, και στη συνέχεια να επιστρέψετε στο ένα χάπι στην συνηθισμένη σας ώρα. Θα μπορούσατε να μείνετε έγκυος, αν έχετε σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, οπότε για τις επόμενες επτά ημέρες, οπότε φροντίστε να χρησιμοποιείτε και άλλη μέθοδο αντισύλληψης.


Εάν ξεχάσετε να πάρετε ένα χάπι κατά τη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του πακέτου: Τελειώστε τα χάπια για εκείνη την εβδομάδα, παραλείψτε την περασμένη εβδομάδα (ανενεργά χάπια) και ξεκινήστε μια νέα συσκευασία. Να έχετε υπόψη ότι ίσως δεν θα έχετε άλλη περίοδο μέχρι να συμπληρώσετε την τέταρτη εβδομάδα του νέου αυτού πακέτου. Χρησιμοποιήστε μια διαφορετική μέθοδο αντισύλληψης μέχρι να συμπληρώσετε 7 ημέρες των χαπιών.

Εάν ξεχάσετε τρία ή περισσότερα χάπια: Καλέστε το γιατρό σας για συμβουλές. Το πιθανότερο είναι να σας συστήσει να παίρνετε ένα χάπι καθημερινά μέχρι την Κυριακή και στη συνέχεια να ξεκινήσετε μια νέα συσκευασία ή να πετάξετε το υπόλοιπο του πακέτου και να ξεκινήσετε από την αρχή με ένα νέο πακέτο την ίδια μέρα. Να χρησιμοποιείτε μια διαφορετική μέθοδο αντισύλληψης κάθε φορά που κάνετε σεξ, επειδή δεν είστε πλέον προστατευμένη από την εγκυμοσύνη. Μόνο αφού παρέλθουν επτά μέρες συστηματικής πρόσληψης αντισυλληπτικών , προστατεύεστε και πάλι από την εγκυμοσύνη.

Συμβουλή: Είναι πάντα μια καλή ιδέα να μιλήσετε με τον γιατρό σας εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση. Αν νομίζετε ότι θα μπορούσε να υπάρξει πιθανότητα εγκυμοσύνης, την οποία όμως δεν επιθυμείτε, τότε ένα plan Β είναι πάντα μια επιλογή. Το χάπι της επόμενης ημέρας είναι ένας τρόπος επείγουσας αντισύλληψης. Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιηθεί μετά από σεξουαλική επαφή, η οποία δεν έγινε με προφύλαξη ή που αυτή απέτυχε (για παράδειγμα έσπασε το προφυλακτικό), μόνο όμως με συνταγή ιατρού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ