2015-08-15 04:16:07
Φωτογραφία για Επιστολή διαμαρτυρίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου
Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού ζητά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, για να μην καταργηθεί ο ειδικός φόρος επί των κινηματογραφικών εισιτηρίων, τα έσοδα του οποίου προορίζονται, βάσει νόμου, για την ενίσχυση και ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφικής τέχνης.

Η επιστολή

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου «Κύρωση τού Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης», σελ. 259 Δ.13 παρ. 8, η ελληνική πολιτεία καταργεί τον ειδικό φόρο που περιλαμβάνεται στο εισιτήριο των κινηματογράφων.

Ο φόρος αυτός δεν είναι ένας φόρος υπέρ τρίτων, αλλά αποτελεί τη βασική πηγή ενίσχυσης της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Ζητούμε λοιπόν από τον κ. Υπουργό Πολιτισμού να παρουσιάσει άμεσα σχέδιο - λύση που να αναστέλλει την καταστροφική αυτή εξέλιξη για τον κινηματογράφο, εφαρμόζοντας το νόμο 3905/2010, ο οποίος ορίζει ρητά πως το κράτος υποχρεώνεται να ενισχύει και να αναπτύσσει την ελληνική κινηματογραφική τέχνη.

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ