2015-08-15 14:14:07
Φωτογραφία για Με τη νέα πτέρυγα προστίθενται 85 κλίνες στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων
Σε περίπου δέκα μήνες από σήμερα, δηλαδή μέσα στον Ιούνιο του 2016, θα δοθεί σε λειτουργία η νέα πενταόροφη πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με την προσθήκη της οποίας στο οργανόγραμμά του θα ενισχυθούν σημαντικά οι νοσηλευτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Ίδρυμα στην ευρύτερη περιοχή.

Το κατασκευαστικό κομμάτι του έργου, δηλαδή το κτίριο έχει ολοκληρωθεί και αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο είναι σε διαδικασία διακήρυξης για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού ξενοδοχειακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 7.464.742 ευρώ...

Πόροι που αντλούνται από το νέο ΕΣΠΑ, καθώς το έργο αποτελεί «γέφυρα». Οι διαγωνισμοί αυτοί πρέπει να ολοκληρωθούν εντός της παρούσας χρονιάς.

Αυξάνουν οι κλίνες

Με την προσθήκη της νέας πενταόροφης πτέρυγας οι νοσηλευτικές κλίνες του Π.Π.Γ.Ν.Ι. αυξάνουν κατά 85, όπως έκανε γνωστό χθες ο Διοικητής του Φώτης Βάββας. Πιο συγκεκριμένα, αυτή θα διαθέτει 69 νοσηλευτικές κλίνες, οκτώ κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και οκτώ Εντατικής ΜΕΘ Καρδιολογικής. Θα διαθέτει επίσης πέντε νέες χειρουργικές αίθουσες, δύο ενδοσκοπικά χειρουργεία και δύο νέα αιμοδυναμικά συγκροτήματα.


ΜΕΘ για παιδιά

Στο μεταξύ, γίνεται προσπάθεια, επειδή υπήρξε παράλειψη στον σχεδιασμό, δύο κλίνες να διαμορφωθούν σε ειδικές ΜΕΘ για παιδιά, καθώς υπάρχει έλλειψη της συγκεκριμένης νοσηλευτικής υποδομής στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα νεαροί ασθενείς που χρήζουν εντατικής θεραπείας να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο της Πάτρας, με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγεία και την επιβίωσή τους!

«Στοίχημα» η στελέχωση

Πάντως, το μεγάλο «στοίχημα» για το Νοσοκομείο, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το ίδιο το υπουργείο Υγείας θα είναι η στελέχωση του νέου κτιρίου, όπως τόνισε ο Φ. Βάββας, προσθέτοντας πως υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για την επάνδρωσή του με ειδικότητες κυρίως χειρουργικές, καθώς εκεί θα μεταφερθούν κατά βάση χειρουργικά τμήματα, αλλά και με νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η νέα πτέρυγα μεγαλώνει την εμβέλεια του Νοσοκομείου μας και τον πληθυσμό στον οποίο αυτό θα απευθύνεται», κατέληξε ο Διοικητής του.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ