2015-08-15 15:48:10
Φωτογραφία για Έχουν δρόμο ακόμα οι δοκιμές του ρωσικού T-14 Armata
Οι δοκιμές παραγωγής του νέου ρωσικού άρματος Τ-14 Armata θα ολοκληρωθούν το 2016, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του Ρωσικού Στρατού, στρατηγός Όλεγκ Σαλιούκοφ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι – αμιγώς στρατιωτικές – δοκιμές από τον ρωσικό Στρατό.

Το Armata θα περάσει από δοκιμές παραγωγής, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα εκτελεστούν οι στρατιωτικές δοκιμές. Κατόπιν και αυτού, θα ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με την αποδοχή και τον οπλισμό του, φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός, σε τηλεγράφημα του RIA Novosti.

Οι δηλώσεις του Σαλιούκοφ, δε συνάδουν με την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος του T-14 Armata από τη ρωσική πλευρά, καθώς το προβαλλόμενο – κατανοητά και εύλογα τα κίνητρα – ως «υπεράρμα», δεν έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές και όπως προκύπτει, ούτε έχει δοκιμαστεί από τις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις που θα κληθούν να το εντάξουν επιχειρησιακά στο οπλοστάσιό τους.


Ο Ρώσος στρατηγός δήλωσε επίσης αισιόδοξος, ότι έως το 2020, ο Ρωσικός Στρατός θα έχει εκσυγχρονίσει το υλικό και τα μέσα του σε ποσοστό 70%. Το Armata εμφανίστηκε, για πρώτη φορά, στην παρέλαση την «Ημέρα της Νίκης» στις 9 Μαΐου, στη Μόσχα. Τα άρματα που εμφανίστηκαν στην παρέλαση έφεραν λειόκαννο πυροβόλο των 125 χλστ.

Τα ανωτέρω ασφαλώς δεν συνεπάγονται ένα κακό προϊόν, αφού στις σχεδιάσεις των χερσαίων συστημάτων, οι Ρώσοι έχουν μεγάλη παράδοση, με οχήματα ασφαλώς προσαρμοσμένα στη δική τους επιχειρησιακή φιλοσοφία.

Τα Armata θα εξελιχθούν σε οικογένεια οχημάτων και δεν θα αφορούν απλά και μόνο ένα άρμα μάχης, αλλά ποικιλία στρατιωτικών τεθωρακισμένων οχημάτων. Οπότε, είναι φυσικό, όταν και εάν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ