2015-08-15 20:53:06
Φωτογραφία για Νέο Αεροδρόμιο Καστελίου: Διαβούλευση για τις απαλλοτριώσεις, αναμονή για την Δημοπράτηση
Αλλαγές της τελευταίας στιγμής έχουμε για τη δημοπράτηση του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι καθώς όπως ενημέρωση ο αν.Υπουργός Υποοδομών κος Σπίρτζης, γίνεται προσπάθεια για να γίνει πιο ελκυστικό το έργο και πιο αποδοτικό χρηματοδοτικά.

Σύμφωνα με τον Υπουργό θα υπάρξει πριμοδότηση των επενδυτών που θα δεχθούν χαμηλότερη χρηματική συνδρομή του Δημοσίου και θα αντλήσουν μεγαλύτερα δάνεια από την ιδιωτική αγορά για να καλύψουν αυτό το κενό.

Σύμφωνα με την αρχική στόχευση το Δημόσιο θα έπρεπε να καταβάλει 220εκ.ευρώ ως συνδρομή για το έργο παραχώρησης (με τον ίδιο τρόπο που γίνεται σήμερα στην κατασκευή των αυτοκινητόδρομων).

Άλλες σκέψεις αφορούν τα αντισταθμιστικά οφέλη προς την τοπική κοινωνία, όπου με κάποιον τρόπο θα μπορούσαν να συνδεθούν οι πόροι που θα εξοικονομήσει το δημόσιο με την χρηματοδότηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Προς το τέλος Αυγούστου θα ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για το μείζον θέμα των απαλλοτριώσεων και όταν ολοκληρωθεί τότε το έργο θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.


Ερώτημα αποτελεί το γεγονός ότι κτηματογραφικά έχει δοθεί παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2016 για την ολοκλήρωση της αποτύπωσης του ακίνητου που θα χρειαστεί για να κατασκευαστεί το νέο Αεροδρόμιο.

Σε κάθε περίπτωση και με συνθήκες που μυρίζουν εκλογές όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα δούμε το Νέο Αεροδρόμιο της Κρήτης να δημοπρατείται σύντομα και πως όσο καθυστερεί μια τέτοια κίνηση τόσο η λειτουργία του κατευθύνεται σταθερά προς τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ