2015-08-16 01:09:06
Φωτογραφία για Τιραμισού με φράουλες
Τιραμισού με φράουλες. Δοκιμάστε το Υλικά:

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι μέλι

400γρ. τυρί μασκαρπόνε, μαλακό

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη

1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (περίπου 36)

1 1/2 κιλό φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες

βρώσιμα πέταλα λουλουδιών, προαιρετικά

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε. Αφήνουμε το σιρόπι μελιού να κρυώσει εντελώς, περίπου 1 ώρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί μασκαρπόνε και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν οι μαλακές κορυφές.


Ανακατεύουμε την σαντιγί στο μείγμα μασκαρπόνε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε το σιρόπι σε ένα ρηχό πιάτο και βουτάμε μέσα τα μπισκότα, γυρίζοντας μία φορά για να καλυφθούν από όλες τις πλευρές με το σιρόπι και να το απορροφήσουν. Απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα στρώμα σε ένα τετράγωνο ταψί.

Απλώνουμε πάνω στα μπισκότα το μισό μείγμα μασκαρπόνε και λειαίνουμε την επιφάνεια με μία σπάτουλα. Απλώνουμε ένα στρώμα από φράουλες πάνω από το μείγμα μασκαρπόνε, κρατώντας τις υπόλοιπες φράουλες για την κορυφή.

Επαναλαμβάνουμε το βήμα 4, αλλά πάνω από το πρώτο στρώμα και απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε. Λειαίνουμε την κορυφή.

Με τις υπόλοιπες φράουλες, ξεκινώντας από το κέντρο και πηγαίνοντας προς τα έξω φτιάχνουμε ένα λουλούδι. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 έως 6 ώρες και μέχρι 1 ημέρα.

Πασπαλίζουμε από πάνω με βρώσιμα λουλούδια, κόβουμε και σερβίρουμε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ