2015-08-16 21:59:25
Φωτογραφία για ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ: Δεν διαπραγματεύτηκε ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Βαρουφάκης. ούτε κανένας Ελληνας - Αυτός είναι ο άνθρωπος που έκανε τις διαπραγματεύσεις [photo]
Οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης δεν αποτέλεσαν τους μόνους που έλαβαν μέρος στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα. Μέρος στο διαπραγματευτικό τραπέζι φαίνεται πως πήρε και ο Γκλεν Κιμ, οικονομικός σύμβουλος από την Αμερική ο οποίος εργαζόταν παλιότερα για τη Lehman Brothers.

Στη σημαντική Σύνοδο κορυφής στις 12 και 13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, που αποτέλεσε την αρχή για την εισαγωγή του τρίτου μνημονίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται πως έδωσε για ένα χρονικό διάστημα την ευθύνη της διαπραγμάτευσης στα χέρια του Κιμ, σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων άτομα που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις. Για την ακρίβεια ο Γκλεν Κιμ συμμετείχε την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για να διατυπώσει μια συμβιβαστική λύση για το σχεδιαζόμενο ελληνικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Το Ταμείο Αποκρατικοποίησεων τέθηκε ως πρόταση από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις 11 Ιουλίου. Στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την επομένη, το Ταμείο ήταν το, με διαφορά, πιο διαφιλονικούμενο ζήτημα.


Το βράδυ της συνόδου κορυφής, η ελληνική πλευρά, κατέθεσε μια αντιπρόταση σχετικά με το Ταμείο η οποία φαίνεται πως αποτέλεσε γέννημα του νου του Γκλεν Κιμ. Η αντιπρόταση έγινε δεκτή με καλό μάτι  με την Αγκελα Μέρκελ να τονίζει ότι η ελληνική αντιπρόταση ήταν κακογραμμένη με αποτέλεσμα να μην γίνεται εύκολα κατανοητή.

Με ένα νέο πρόβλημα στον ορίζοντα ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών αποφάσισαν να στηριχθούν στον Γκλεν Κιμ στις διαπραγματεύσεις. Όσον αφορά τη διατύπωση της συμβιβαστικής λύσης, από την ελληνική πλευρά υπεύθυνος ήταν ο Κιμ και από την πλευρά των πιστωτών μεταξύ άλλων η Αγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Ντόναλτ Τουσκ.

Το συγκεκριμένο γεγονός όμως φαίνεται πως επίσημα δεν έλαβε ποτέ χώρα, καθώς ούτε ο Γκλεν Κιμ, ούτε οι εκπρόσωποι του κ. Τσίπρα ή του κ. Τσκαλώτου θέλησαν να απαντήσουν σε σχετικά ερωτήματα της εφημερίδας, με τη γερμανική πλευρά απο την άλλη μεριά να δηλώνει ότι: «είναι ζήτημα αρχής να μην δίδονται πληροφορίες για εμπιστευτικές συνομιλίες με τους Ευρωπαίους εταίρους», και ότι η καγκελάριος «δεν γνωρίζει» κάποιον Γκλεν Κιμ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή ο Γκλεν Κιμ φαίνεται πως δεν έχει αναφερθεί δημόσια για το ρόλο που έπαιξε ως σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο παραδέχεται, στην Welt am Sonntag, συνεχίζει να εργάζεται για λογαριασμό της κυβέρνησης. Σε συνέντευξη που έδωσε τη περασμένη Τρίτη δήλωσε πως βρίσκεται στου Μαξίμου και συμβουλεύει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο («Am at Maximos, helping Euklid»).
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ