2015-08-17 12:25:55
Φωτογραφία για Μ. ΓΛΕΖΟΣ: «ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΞΙΜΟΥ» VD
Για «αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου», η οποία «έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών», κάνει λόγο ο Μανώλης Γλέζος. Σύμφωνα με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, «Με τα ψευτοδιλήμματα απελπισίας και τρομολαγνείας που δημιουργεί, βασανίζει τους αγωνιστές, που δεν θέλουν να αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση». Αναλυτικά η δήλωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Κίνηση Ενεργοί Πολίτες»:

«Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση»

«Η αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου, έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών. Ενώ κανένας δεν συμφωνεί με το τρίτο μνημόνιο που δένει και υποδουλώνει χειροπόδαρα το Λαό μας για δεκαετίες ολόκληρες, με τα ψευτοδιλήμματα απελπισίας και τρομολαγνείας που δημιουργεί,βασανίζει τους αγωνιστές, που δεν θέλουν να αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση. 


»Συνέλθετε επιτέλους συναγωνιστές κι σύντροφοι της ηγεσίας του Ενιαίου Κόμματος.  Σταματείστε να βιάζετε τις συνειδήσεις, σταματείστε να διαγράφετε και να καταστρέφετε τις ελπίδες και τα οράματα. Πριν να είναι πολύ αργά και πριν την λήψη βιαστικών πρωτοβουλιών, ακούστε τη φωνή του Λαού, των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και συγκαλέσετε μια πλατειά σύσκεψη και παρά τον έντονο διάλογο που θα διεξαχθεί, θα βρεθεί η λύση. Στη Δημοκρατία, όταν εφαρμόζεται και λειτουργεί, δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

17 Αυγούστου 2015».

Πάντως, όλοι δρόμοι φαίνεται να οδηγούν προς τις κάλπες και μάλιστα «το συντομότερο δυνατόν», όπως εισηγούνται κυβερνητικά στελέχη στον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας θα εξετάσει τις επόμενες κινήσεις του μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης, στις 20 Αυγούστου, ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι πρώτα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Θεωρώντας ως δεδομένο ότι η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση έχει ήδη χαθεί, η συζήτηση περιστρέφεται κυρίως γύρω από την ημερομηνία των εκλογών με πιθανότερη την 20η Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, μονόδρομο χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τις εκλογές το φθινόπωρο. Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Η χώρα χρειάζεται σταθερή κ συνεκτική κυβερνητική πλειοψηφία για να ανακάμψει. Η ψήφος εμπιστοσύνης κ εκλογές το φθινόπωρο, είναι μονόδρομος».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, είπε ότι: «Προέχει να "κλειδώσει" η συμφωνία, να υπογραφεί η σύμβαση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, να δοθεί η πρώτη δόση του δανείου και να αρχίσει η εφαρμογή αυτού του προγράμματος». Ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι πρέπει «την ίδια ώρα η κυβέρνηση να αρχίσει να επιτυγχάνει αποτελέσματα στους τομείς προτεραιότητας που είχε θέσει πέρα απ' το μνημόνιο που είναι: διαφθορά, φοροδιαφυγή, γραφειοκρατία, επενδύσεις, στήριξη στο μέτρο του εφικτού των ασθενέστερων, προκειμένου αυτή η αναγκαστική επιλογή να συμπληρωθεί με επιλογές που μπορούν να ανακουφίσουν».

Ανέφερε επίσης ότι για να επιτευχθούν αυτά, «χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα και αυτή έχει κλονιστεί» και τόνισε: «Θεωρώ πιθανό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση -και το θεωρώ και λογικό- να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης -κάτι που θα υποχρεώσει τους πάντες να τοποθετηθούν με σαφήνεια, ευκρίνεια, αξιοπιστία και νομίζω ότι το σενάριο των εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες είναι εξαιρετικά πιθανό».

Σε ερώτηση αν θεωρεί πιθανό να υπάρξει συμβιβασμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και να μην γίνουν αποχωρήσεις, απάντησε αρνητικά. Επίσης, σημείωσε ότι «Στην κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, προσωπικά ο πρωθυπουργός, αποτελούν τον μοναδικό πόλο πολιτικής σταθερότητας και η στήριξη που έχει στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο ο Τσίπρας, είναι πολύ μεγαλύτερη απ' αυτήν που υπάρχει στη Βουλή. Και αυτό εκτιμώ ότι σύντομα, μέσα στους επόμενους μήνες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα φανεί».

Η προσφυγή στις κάλπες είναι επιβεβλημένη για λόγους πολιτικής σταθερότητας, τόνισε από την πλευρά του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας και αυτός στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Ακριβώς για τον λόγο της πολιτικής σταθερότητας είναι επιβεβλημένες θα έλεγα οι εκλογές», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Με δεδομένα τα προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία, μόνο ως σταθερή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή εικόνα».

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε εκτιμά πως θα στηθούν κάλπες ο υπουργός απάντησε: «Αν δεν βλέπουμε στο ορατό μέλλον, σε ένα σύντομα χρονικό ορίζοντα, τότε η αστάθεια θα είναι αυτό που θα χαρακτηρίζει τις εξελίξεις».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ