2015-08-19 16:03:08
Φωτογραφία για 9 ψέματα που σε εμποδίζουν να ζήσεις τη ζωή που θέλεις...
Κανείς δεν θέλει να φαίνεται αδύναμος στα μάτια των άλλων Κρατάμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες μας για τον εαυτό μας και δεν τα μοιραζόμαστε ούτε καν με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Προσπαθούμε να φαινόμαστε δυνατοί και καμιά φορά ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι και είναι λογικό να έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας. Τελικά, όμως, οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις μας είναι αυτές που μας βάζουν όρια και δεν αφήνουν να ζήσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε.

Εσύ, ποιο από τα παρακάτω ψέματα έχεις πει στον εαυτό σου;

«Δεν είμαι αρκετά ωραίος/ωραία»

Μπορεί να μη μοιάζεις σαν να βγήκες από σελίδες περιοδικού, αλλά και τι μ'αυτό; Πρέπει να θυμάσαι ότι είσαι όμορφος. Η αυτοπεποίθηση είναι το πιο γοητευτικό στοιχείο που μπορεί να διαθέτει κανείς. Μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σου πει το αντίθετο, κάνει λάθος.

«Δεν είμαι αρκετά έξυπνος/η»

Σίγουρα, δεν είναι όλοι Αϊνστάιν, αλλά δεν χρειάζεται και να είναι
. Μπορεί να μην είσαι έξυπνος στα χαρτιά αλλά να έχεις πρακτική ευφυΐα. Ίσως δεν έχεις σπουδάσει στο Χάρβαρντ, αλλά έχεις ένα πτυχίο. Ακόμα κι αν δεν έχεις πάει πανεπιστήμιο, αν κυνηγάς τη γνώση και έχεις διάθεση να μάθεις, σημαίνει ότι είσαι αρκετά έξυπνος. Άλλωστε, οποιοσδήποτε ειδικός, ήταν πρώτα μαθητής. Συνέχισε να αναζητάς τη γνώση για όσα σε ενδιαφέρουν και να εκπαιδεύεις τον εαυτό σε με όποιο τρόπο μπορείς.

«Δεν μπορώ να νικήσω τους φόβους μου»

Ο φόβος της αποτυχίας είναι τόσο ισχυρός που μπορεί να μη σε αφήνει να προχωρήσεις στη ζωή σου. Μπορεί να φοβάσαι τόσο πολύ ότι θα αποτύχεις που να μην προσπαθείς καν. Πρέπει να θυμάσαι, όμως, ότι ο φόβος πολλές φορές σου λέει ψέμματα και δεν σε εμποδίζει από το να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

«Ζω μία αρκετά καλή ζωή»

Είναι πολύ εύκολο να μην παίρνεις κανένα ρίσκο στη ζωή. Είναι, όμως, και αρκετά ανιαρό. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να συμβιβάζεσαι και έχεις μονάχα μία ευκαιρία για να τη ζήσεις στο έπακρο. Μην αφήνεις τον φόβο να σε κρατάει «δέσμιο» και να μη σε αφήνει να ζήσεις τη ζωή που εσύ θες.

«Οτιδήποτε λένε οι γύρω μου είναι αλήθεια»

Θα βρεθούν στο δρόμο σου μερικοί αρνητικοί άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να σε κρατήσουν στάσιμο στη ζωή. Μπορεί να πρόκειται για κακεντρεχείς ανθρώπους ή απλά για κάποιους που δεν είναι οι ίδιοι ευτυχισμένοι. Σε κάθε περίπτωση θα σου βρουν 100 λόγους που δεν πρόκειται να πετύχεις στη ζωή. Μην τους ακούσεις και προσπάθησε να τους απομακρύνεις από τη ζωή σου, όσο πιο γρήγορα μπορείς.

«Δεν μου αξίζει να είμαι ευτυχισμένος»

Οι δυσκολίες της ζωής ή οι αποφάσεις που πήρες κάποια στιγμή, μπορεί να φύτεψαν στο μυαλό σου το σπόρο της αμφιβολίας σχετικά με το αν αξίζεις να είσαι ευτυχισμένος. Αυτή η σκέψη είναι ψεύτικη. Ανεξάρτητα με το ποιος είσαι και τι κάνεις αυτή τη στιγμή στη ζωή σου, σου αξίζει να είσαι ευτυχισμένος. Πάνω απ'όλα, μπορείς να είσαι ευτυχισμένος, αρκεί να το πιστέψεις.

«Τα πράγματα δεν θα γίνουν όπως τα θέλω»

Μπορεί να μοιάζει ότι όλοι γύρω σου ζουν μία απίστευτη ζωή, χωρίς προβλήματα αλλά κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και συχνά τα πράγματα φαίνονται να μην εξελίσσονται όπως θέλουμε. Αυτή την αίσθηση μπορείς να την αλλάξεις, μόνο αν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι.

«Κανείς δεν με καταλαβαίνει»

Αυτό που περνάς μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα εκεί έξω υπάρχει και κάποιος άλλος που περνάει κάτι παρόμοιο. Είναι δύσκολο για κάποιον να «ανοιχτεί» και να εκφράσει τα συναισθήματά του, αλλά με το να τα κρατάς μέσα σου είναι βέβαιο ότι δεν θα κάνεις καλό στον εαυτό σου. Υπάρχει κάποιος που θα σε καταλάβει και θα σε βοηθήσει πολύ αν το μοιραστείς μαζί του.

«Καλύτερα δεν γίνεται»

H ποιότητα της ζωής σου καθορίζεται από τον τρόπο που επιλέγεις εσύ να τη ζήσεις. Αν πιστεύεις ότι μέχρι εκεί πάει, θα επαναπαυτείς και δεν θα κάνεις τα βήματα για να την κάνεις καλύτερη. Μην οριοθετείς τον εαυτό σου και μην αφήνεις δυσλειτουργικές πεποιθήσεις να σε κρατούν στάσιμο. Σκέψου ότι σήμερα είναι η μέρα που θα πάρεις τη ζωή στα χέρια σου. Μην αφήσεις την αμφιβολία, τον φόβο και τα λεγόμενα των αρνητικών ανθρώπων να σε επηρεάσουν και πάλεψε για να ζήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι. Λάβε δράση! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ