2015-08-22 08:18:12
Φωτογραφία για Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ψυχικής Υγείας Θεσσαλίας
Με απόφαση του υπουργού Υγείας συγκροτήθηκε η Τομεακή Επιτροπή Ψυχικής Υγείας Θεσσαλίας. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής είναι η εποπτεία και ο συντονισμός της ενδοτομεακής ιατρικής, νοσηλευτικής, διοικητικής, επιστημονικής, εκπαιδευτικής και λειτουργικής διασύνδεσης των Μονάδων Ψυχικής Υγείας στην περιοχή της Θεσσαλίας με κριτήριο την ποιοτική παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στα άτομα με ψυχικές διαταραχές. Εισηγείται στον υπουργό Υγείας το πρόγραμμα εφημεριών των μονάδων αρμοδιότητάς της και γνωμοδοτεί για δράσεις πρόληψης, ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, για τη σύσταση νέων Μονάδων Ψυχικής Υγείας στο δημόσιο και ιδιωτικό Τομέα κλπ.

Με την υπουργική απόφαση πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο Μιχ. Δικαιάκος, ψυχίατρος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, με αναπληρωτή τον Ηλία Καμπούρη, ψυχίατρο στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Αντιπρόεδρος ορίστηκε η Χριστίνα Βακάλη, παιδοψυχίατρος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με αναπληρωτή τον Νάκο Χρήστο, κοινωνικό λειτουργό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.


Στην Επιτροπή ορίστηκαν επίσης οι:

- Tσίγκας Γεώργιος, ψυχίατρος Γ.Ν. Τρικάλων με αναπληρωτή τον Ασπραδάκη Κωνσταντίνο, ψυχίατρο στο Γ.Ν. Βόλου.

- Γκόλτσιος Ιωάννης, ψυχολόγος στο Γ.Ν. Βόλου, με αναπληρώτρια την Σκόρδα Κωνσταντίνα, ψυχολόγο στο Γ.Ν. Τρικάλων.

- Μπάκου Ελένη, ψυχολόγος - επιστημονικά υπεύθυνη στο Κέντρο Ημέρας «ΧΑΡΑ ΙΙ» για παιδιά με αυτισμό προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας - σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων αυτιστικών ατόμων του ν. Λάρισας.

- Μπατζιάνα Κωνσταντίνα, παιδοψυχίατρος Ν. Λάρισας

- Αποστόλου Γεωργία, Σ.Ο.Ψ.Υ. Λάρισας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ