2015-08-22 15:09:07
Φωτογραφία για Νέα έκδοση για το επιθετικό ελικόπτερο Tiger της Airbus
Η Airbus Helicopters αναπτύσσει μια νέα έκδοση του επιθετικού ελικοπτέρου Tiger, τη έκδοση Mk3, όπως μεταδίδει ο Nicholas de Larrinaga, για λογαριασμό του έγκυρου IHS Jane’s Defence Weekly.

Οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν με την υποβολή σχετικής δομικής μελέτης, η οποία θα εξετάσει τις ενδεχόμενες μελλοντικές δυνατότητες και αλλαγές στο ελικόπτερο, ώστε να βελτιωθεί η επιβιωσιμότητά του, η ευκολία συντήρησής του, άρα και η διαθεσιμότητα και το χαμηλό κόστος.

Το ελικόπτερο έκανε το επιχειρησιακό του ντεμπούτο το 2009, στο Αφγανιστάν, με τα γαλλικά εθνόσημα. Τα ελικόπτερα υπηρέτησαν επίσης στη Λιβύη και το Μάλι. Η νέα έκδοση του ελικοπτέρου θα ενσωματώσει όλη την επιχειρησιακή εμπειρία που αποκτήθηκε εκεί. Το Tiger υπηρετεί, αυτή την στιγμή, στις γαλλικές, γερμανικές, ισπανικές και αυστραλιανές ένοπλες δυνάμεις.

Όλες αυτές οι χώρες θα έχουν λόγο στην εξέλιξη της νέας έκδοσης και θα αποφασίσουν από κοινού για τον οπλισμό, τον εξοπλισμό την αρχιτεκτονική και τις επιδόσεις της νέας έκδοσης, η οποία θα καταστεί επιχειρησιακή την επόμενη δεκαετία, ενώ θα υπάρχει, εξαρχής, πρόβλεψη για την επιχειρησιακή του αναβάθμιση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ