2015-08-24 13:17:23
Φωτογραφία για Αχαΐα: Παραιτήθηκε η πλειοψηφία της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου
Πέντε ακόμη παραιτήσεις από Συντονιστικό ΟΜ και ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι υπογράφοντες Ασημακόπουλος Παναγιώτης (Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Αγίας Σοφίας-Ζαβλανίου-Αγυιάς), Γουδέβενος Σπύρος (Συντονιστής ΟΜ Αγίας Σοφίας-Ζαβλανίου-Αγυιάς), Κέντρος Ηλίας (Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Αγίας Σοφίας-Ζαβλανίου-Αγυιάς), Τσιντώνης Άγγελος (Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Αγίας Σοφίας-Ζαβλανίου-Αγυιάς) και Χρονοπούλου Λίλα (πρώην Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Αγίας Σοφίας-Ζαβλανίου-Αγυιάς) αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

"Η απαράδεκτη, για εμάς,συνθηκολόγηση της κυβέρνησης Τσίπρα, και η υπογραφή τρίτου, επαχθούς μνημονίου, που όπως και τα δύο προηγούμενο ρίχνουν τα βάρη στον κόσμο της εργασίας, τους συνταξιούχους τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, δεν συνάδει με κάτι αριστερό, με κάτι που προοπτικά μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα των υποτελών τάξεων. Τα Νεο-Θατσερικά Μνημόνια δεν έχουν "προοδευτικές" διεξόδους, παρά μόνο χιλιάδες θύματα λαού, όπως έδειξαν και τα προηγούμενα.


Από την άλλη, όλες οι αποφάσεις της ηγεσίας κόμματος-κυβέρνησης, πάρθηκαν χωρία καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, σε ότι αφορά το κόμμα. Η αναβολή συνεδριάσεων της Κ.Ε., και η εξαπάτηση του τελευταίου οργάνου, με την δήθεν διεξαγωγή Συνεδρίου τον Σεπτέμβριο, πριν από κάποια εκλογική μάχη, ήταν οι πράξεις ταφόπλακας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρος του Κόμματος, διέλυσε βουλή και Κόμμα, με μία κίνηση, και προφανώς στις προσεχείς εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει, με το "έτσι-θέλω" με πρόγραμμα διαχείρισης Μνημονίων..Είναι τραγικό το κατάντημα ενός «κόμματος της Αριστεράς», να γίνεται έρμαιο μία στενής ομάδας μελών της. Είναι απαράδεκτο, το κόμμα που θα καταργούσε τα Μνημόνια, να φέρνει νέο, και όλα αυτά χωρίς την έγκριση κάποιου οργάνου του. This is a coup, Σύντροφοι!

Οι ρήξεις είναι δύσκολες, αλλά όταν είναι αναγκαίες, για να δοθεί μία προοπτική σε αυτόν τον λαό για τα επόμενα χρόνια, είναι Η ΜΟΝΗ ΕΠΙλΟΓΗ Και η ρήξη με την Ευρωζώνη και του αισχρούς εκβιαστές των Βρυξελλών, είναι η μόνη προοπτική για τον κόσμο της εργασίας, που τόσο βάναυσα κακοποιείται , ιδιαίτερα τα τελευταία 5 χρόνια. Βιώσαμε μέχρι τον Ιούλιο, την ξεκάθαρη απέχθεια των εταίρων μας, στην ίδια την Δημοκρατία, δηλώνοντας ότι τους είναι αδιάφορες οι εκλογές στην Ελλάδα. Άρα, με τα Μνημόνια, ούτε καν Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει, και το βιώσαμε με τις απαράδεκτες τελευταίες ψηφοφορίες στην Ελληνική Βουλή, όπου οι βουλευτές ψήφιζαν μνημόνια, χωρίς να τα διαβάζουν, υπό την απειλή να «μην αλλάξει η μέρα», και λήξει το τελεσίγραφο των δανειστών.

Δεν μπορεί, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές να είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ...και παράλληλα να λες ότι πιστεύεις στην Αριστερά, και στον ιστορικό της ρόλο να υπερασπιστεί τις δυνάμεις της εργασίας..Κάτι κάνει λάθος, αν λες αυτό ή ακόμα χειρότερα «ποιον πας να κοροϊδέψεις;»…..

Για αυτούς τους λόγους, παραιτούμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να συνεχίσουμε τον αγώνα για μία κοινωνία δίκαιη, απαλλαγμένη από μνημόνια, λιτότητα. Να σταματήσουμε ελληνική και ευρωπαϊκές ελίτ, να ρουφάνε το αίμα του εργαζόμενου, του άνεργου, του νεολαίου, του μικροεπαγγελματία και συνταξιούχου με κάθε κόστος, πιστεύοντας, παράλληλα στην αναγκαιότητα, ότι ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός και εφικτός είναι, και πράξη μπορεί να γίνει!

Συνεχίζουμε τον αγώνα, από τις τάξεις της «Λαϊκής Ενότητας», με χιλιάδες συντρόφους που δώσαμε την μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με συντρόφους και συναγωνιστές που δεν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, και θα βρεθούμε σε αυτό το νέο μετερίζι, του ταξικού μας αγώνα!"

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΟΥ

Παραιτήθηκε η πλειοψηφία της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας ταιριάζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ της ΕΛΠΙΔΑΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ των αγώνων για κατάργηση των μνημονίων, για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, για τερματισμό της λιτότητας, για κοινωνική δικαιοσύνη, για αναβάθμιση της παιδείας, για επαναθεμελίωση του εθνικού συστήματος υγείας, για παραγωγική ανασυγκρότηση, για κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, για άρση του ξεπουλήματος της χώρας, για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για 13η σύνταξη, για συλλογικές συμβάσεις και κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ τελείωσε για μας με την υπογραφή του 3ου μνημονίου στις 12 Αυγούστου.

Από τα μαθητικά μας και φοιτητικά μας χρόνια στους αγώνες των κινημάτων και της αριστεράς οραματιστήκαμε και πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τον κόσμο, καταφέρνοντας και με την δική μας συνεισφορά να φέρουμε την αριστερά από το παρασκήνιο στο προσκήνιο. Καταφέραμε όλοι μαζί να πείσουμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ότι η αριστερά έχοντας το ηθικό πλεονέκτημα θα ήταν η ανατροπή για το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης.

Οι επιλογές και οι καθοριστικές αποφάσεις της ομάδας διαπραγμάτευσης και της ομάδας γύρω από τον Πρόεδρο, με διαδικασίες που δεν τιμούν ένα κόμμα της αριστεράς, πρόδωσαν τα οράματά μας, μας απογοήτευσαν και μας εξόργισαν. Συγχρόνως όμως μας ωρίμασαν βίαια και μας έκαναν ακόμα πιο αποφασιστικούς για το δίκαιο των διεκδικήσεών μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση των συνεδριακών και προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ένα νέο μέτωπο αριστερών, δημοκρατικών, πατριωτικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Ανδουτσόπουλος Αποστόλης Συντονιστής ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου

Κοίλιας Σωτήρης Μέλος Συντονιστικού ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου

Σόγιας Αντώνης Ταμίας Συντονιστικού ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου

Φιλιππόπουλος Νίκος Υπεύθυνος Τύπου Συντονιστικού ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου"
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ