2015-08-25 21:01:45
Φωτογραφία για Εκανε και ένα καλό - Μπράβο στην... Γερμανία!
Η Γερμανία σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδιακής κυβέρνηση και εφαρμόζοντας τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγόρευσε την καλλιέργεια και την διάθεση Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ).

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Rueters ο Γερμανός Υπουργός Γεωργίας δήλωσε πως ενημέρωσε τους αρμόδιους Υπουργούς των γερμανικών κρατιδίων για την πρόθεση της Γερμανικής Κυβέρνησης να προχωρήσεις στην πλήρη απαγόρευση καλλιέργειας αυτού του τύπου, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και αυτές που έχει επιτρέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Μάιο έχει προχωρήσει στην θέσπιση νέων κανονισμών, σύμφωνα με τους οποίους τα κράτη μέλη μπορούν να εγκρίνουν νέες καλλιεργείς ΓΤΟ. Δίνει όμως και την διακριτική ευχέρεια σε κάθε κράτος να αποφασίζει από μόνο του, ποιές καλλιέργειες θα μπορεί να απαγορεύσει.

Ο Γερμανός Υπουργός τονίζει πως συνεχίζει την πάγια πολιτική της Γερμανίας κατά της καλλιέργειας ΓΤΟ και ζητά από τους υπουργούς των κρατιδίων να τον ενημερώσουν ως τις 11 Σεπτεμβρίου, σχετικά με τις προθέσεις τους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τρέχουν για τον φορ στην ΑΕΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τρέχουν για τον φορ στην ΑΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ