2015-08-26 17:31:24
Φωτογραφία για Τούρκος αντισυνταγματάρχης ξέσπασε στην κηδεία του αδελφού του κατά του Ερντογάν
Ο τουρκικός στρατός διέταξε έρευνα εναντίον του Τούρκου αντισυνταγματάρχηΜεχμέτ Αλκάν (Mehmet Alkan), ο οποίος ξέσπασε στην κηδεία του επίσης στρατιωτικού αδελφού του, λοχαγού Αλί Αλκάν (Ali Alkan), που σκοτώθηκε από Κούρδους αντάρτες του PKK στο Σιρνάκ το Σάββατο κατηγορώντας ως υπεύθυνο για τον πόλεμο το ισλαμιστικό κόμμα AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ποιος είναι ο φονιάς του αδελφού μου; Γιατί όλοι αυτοί που μίλαγαν για “λύση” μέχρι εχθές τώρα μας μιλάνε για πόλεμο μέχρι τέλους;», ήταν το ξέσπασμα του Μεχμέτ Αλκάν, φορώντας τη στρατιωτική του στολή, στην κηδεία του αδελφού του (κεντρική φωτογραφία).

Από εκείνη τη στιγμή ο Τούρκος αντισυνταγματάρχης στοχοποιήθηκε από τους ακραίους ισλαμιστές του κόμματος Ερντογάν. Οι ισλαμιστές δεν δίστασαν μάλιστα να ζητήσουν να εκδιωχθεί από τον στρατό.

Στη διάρκεια της κηδείας ο αντισυνταγματάρχης Αλκάν καταφέρθηκε και εναντίον του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι θα ήθελε και ο ίδιος να πεθάνει «μάρτυρας» στον πόλεμο ενάντια στους Κούρδους.


«Αυτοί που λένε ότι θέλουν να πέσουν ως μάρτυρες ζουν σε παλάτια που τους φυλάνε 30 σωματοφύλακες και τεθωρακισμένα οχήματα. Εάν θες να γίνεις μάρτυρας, τότε πρέπει να πας στο πεδίο της μάχης και να πέσεις εκεί».

Ο Αντισυνταγματάρχης επειδή κατηγόρησε το ισλαμιστικό κόμμα της Τουρκίας, το AKP, ότι διεξάγει έναν πόλεμο που στοιχίζει στη χώρα ζωές νέων ανθρώπων, έγινε στόχος των ισλαμιστών του AKP και των δημοσιογράφων που στηρίζουν τον Ερντογάν.

Ζήτησαν την αποστράτευσή του και άσκησαν τόσο μεγάλες πιέσεις που ο τουρκικός στρατός διέταξε έρευνα εναντίον του.

Είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ανώτερος Τούρκος αξιωματικός κατακρίνει δημόσια το τουρκικό κράτος για τον πόλεμο ενάντια στους Κούρδους.

ΠΗΓΗ: http://www.tribune.gr/world/news/article/166077/tourkos-antisintagmatarchis-xespase-stin-kidia-tou-adelfou-tou-kata-tou-erntogan.html
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ