2015-08-28 11:48:08
Φωτογραφία για Αλέξης Τσίπρας: Μόνο μπροστά, η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω
«Μόνο μπροστά, η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω» είναι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, στην έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μήνυμα συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της πρότασης διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, όπως δημοσιεύεται στην Αυγή, έχει ως εξής: «Σήμερα ξεκινά η μεγάλη εκλογική μάχη. Ο ελληνικός λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για το παρόν και το μέλλον. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Και δεν θα γυρίσει. Θα πάει μόνο μπροστά».

Επί της ουσίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να λάβει ισχυρή εντολή, δηλαδή αυτοδυναμία προκειμένου να αναλάβει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας.

Όπως επισήμανε την Τετάρτη, μπορεί να συνεργαστεί μόνο με τους ΑΝΕΛ -στη βάση της εντιμότητας-, αλλά όχι με τα παλαιά και συστημικά κόμματα, στα οποία περιέλαβε και το Ποτάμι. Ξεκαθάρισε, δε, ότι στην περίπτωση που τέτοιου είδους συνεργασίες καταστούν απολύτως αναγκαίες, ο ίδιος δεν θα είναι πρωθυπουργός.


Απαντώντας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και υπενθύμισε την πρότασή του να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας στηριζόμενος στην ισχυρή δημοφιλία του θέτει στους πολίτες το δίλημμα του επόμενου πρωθυπουργού και της κυβέρνησης που θα προκύψει.

Με το σημερινό μήνυμά του, δε, ζητά από τους πολίτες να θυμηθούν τη διακυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και να μην επιλέξουν «να γυρίσει πίσω» η Ελλάδα. Το σύνθημα «μόνο μπροστά» εκπροσωπεί τον ίδιο και τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, που δημιουργείται.

Αλλωστε, το μήνυμα συσπείρωσης στο κόμμα και το προσκλητήριο προς τους ψηφοφόρους αναμένεται να εκπέμψει σαφέστερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος το Σαββατοκύριακο.

Στη διάρκεια της συνδιάσκεψης, θα επιχειρηθεί να κλείσουν οι «πληγές» που άνοιξαν από τη διάσπαση με την Αριστερή Πλατφόρμα και την κατά κύματα αποχώρηση στελεχών άλλων συνιστωσών, και να δοθεί το σήμα της εκλογικής μάχης.

Στην ηγεσία της εκλογικής μάχης θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να αντιπαρατεθεί σφοδρά με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη καθ' όλη τη διάρκεια των 20 ημερών, ενώ παράλληλα σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει κύκλο περιοδειών.

Πριν ανοίξει ο κύκλος των περιοδειών, όμως, θα πρέπει να έχει κλείσει το ζήτημα των υποψηφιοτήτων και να έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του νέου προγράμματος. Ήδη, και για τα δύο αυτά «καυτά» ζητήματα πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις, προκειμένου να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση εν όψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του Σαββατοκύριακου.
Πηγή: in
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ