2015-08-28 14:58:00
Φωτογραφία για Πάτρα:  Εισέπραττε την σύνταξη του νεκρού πατέρα της
Μία περίεργη καταγγελία που εξετάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών, υπάλληλο εμπορικού καταστήματος στο κέντρο της Πάτρας, η οποία φέρεται πως επί 4,5 χρόνια εισέπραττε μέσω κάρτας από το ATM τραπέζης την σύνταξη του νεκρού πατέρα της, που μάλιστα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανερχόταν σε περίπου 1200 ευρώ το μήνα.

Την καταγγελία στην αστυνομία έκανε μία άλλη υπάλληλος στο ίδιο κατάστημα που προφανώς γνώριζε τι συνέβαινε. Πρόκειται για «λεπτή» υπόθεση την οποία και έχει αναλάβει η αστυνομία. Σε πρώτη φάση γίνεται έρευνα για να δουν οι αρχές αν η σύνταξη του αποβιώσαντος ανδρός ήταν του ταμείου του Δημοσίου, του ΙΚΑ ή άλλου ασφαλιστικού ταμείου.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης πολλές τέτοιες υποθέσεις έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Αυτά συνέβαιναν και συνεχίζουν να συμβαίνουν διότι οι υπηρεσίες δεν ήταν μεταξύ τους συνδεδεμένες ώστε να είναι δυνατή η διασταύρωση των στοιχείων, ειδικά σε περιπτώσεις θανάτου κάποιου ανθρώπου ώστε να διακόπτεται αυτόματα η χορήγηση της σύνταξης

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ