2015-08-29 21:04:06
Φωτογραφία για Τουρκική κατάρρευση - Είναι γεγονός;
Σε μια μάχη χωρίς τελειωμό βρίσκονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μεταξύ Τούρκων και Κούρδων μιας και  ο αριθμός των νεκρών στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας αυξάνεται ραγδαία, αν και γίνεται σηγμαντική προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα με την μαζική χρήση των ειδικών δυνάμεων, ενώ πλέονσε συναγερμό είναι και η αλεβιτική κοινότητα η οποία είναι και περιθωριοποιημένη αν και μετέχει όλων των υποχρεώσεων που τους επιβάλλει η Άγκυρα.

Το μέγεθος της κατάστασης είναι τεράστιο στην Τουρκία που ακόμα και οι εκδηλώσεις για την «επέτειο της 30ης Αυγούστου» που πάντα είχαν χαρακτήρα θριάμβου δόθηκε εντολή δια στόματος Νταβούτογλου να είναι χαμηλών τόνων σαν ένδειξη θρήνου.

Οι αριθμοί είναι εξαιρετικά μεγάλοι για την τουρκική ηγεσία η οποία τελικά δεν είναι σε θέση να ελέγξει την δράση των Κούρδων ενώ συνεχίζει να μετρά απώλειες. Έτσι το HPG, ο στρατιωτικός βραχίονας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε τις απώλειες του πολέμου που γίνεται ενάντια στο τουρκικό κράτος.


Σύμφωνα με το PKK, στον ένα μήνα μαχών έχουν χάσει τη ζωή τους 42 Κούρδοι μαχητές σε μάχες και βομβαρδισμούς.

Το PKK υπολογίζει ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα οι μαχητές του έχουν σκοτώσει 394 Τούρκους στρατιώτες, 16 Αστυνομικούς και 61 ασφαλίτες.

Μία εβδομάδα πριν, οι τουρκικές Αρχές ανέφεραν τις δικές τους απώλειες. Καταγράφεται ότι από τις 22 Ιουλίου έχουν σκοτωθεί 814 μαχητές του PKK και 57 Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί.

Οι αριθμοί δεν γνωρίζουμε αν όντως είναι πραγματικοί καθώς τα χτυπήματα που δέχεται ολόκληρος ο τουρκικός μηχανισμός υποδομών και ασφαλείας είναι απανωτοτά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΠΡΩΤΗ» ΦΕΤΙΝΗ ΓΙΑ ΤΣΟΡΙ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΠΡΩΤΗ» ΦΕΤΙΝΗ ΓΙΑ ΤΣΟΡΙ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ