2015-08-30 08:20:24
Φωτογραφία για Δύο debate με Τσίπρα ζητά ο Μεϊμαράκης
Με μήνυμα του προς τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε άνοιγμα προς όλους τους ψηφοφόρους προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση. «Απαιτείται μεγάλη εθνική προσπάθεια για να πετύχουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Παράλληλα κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική μονομαχία. «Χρειάζεται ανοιχτός διάλογος. Ζητώ δύο ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα. Ένα με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα μεταξύ των αρχηγών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Χρειάζεται ανοιχτός διάλογος. Καθαρές κουβέντες. Οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν να κρίνουν και να συγκρίνουν».

Ο κ. Μειμαράκης έθεσε και τους τρεις άξονες προκειμένου να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη. «Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, συναίνεση και εθνική σχέδιο».

Ολόκληρο το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ στον ελληνικό λαό

Ελληνίδες, Έλληνες,

Οι εκλογές προκηρύχθηκαν.


Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η Πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα. Το νέο ξεκίνημα της Πατρίδας μας θα στηριχθεί σε τρεις άξονες:

Πρώτον, στη διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.

Δεύτερον, στις συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα.

Τρίτον, στην εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η Πατρίδα μας στο δρόμο της Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής.

Για να πετύχουμε απαιτείται μεγάλη Εθνική Προσπάθεια. Με επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου. Με σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες. Κανένας δεν περισσεύει.

Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Όλοι μαζί, όμως, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού. Κυρίως, κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των Ελλήνων.

Γι’ αυτό χρειάζεται ανοιχτός διάλογος, καθαρές κουβέντες. Ζητώ, λοιπόν, να υπάρξουν τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ: Ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα δεύτερο με τον κ. Τσίπρα.

Και προκαταβολικά δηλώνω ότι δέχομαι όποιους όρους και όποιες προϋποθέσεις θέσει. Φτάνει να γίνει αυτός ο διάλογος. Γιατί οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες. Απαιτούν απαντήσεις σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τους Έλληνες;

Ελληνίδες Έλληνες, Τούτη την ώρα στέκομαι εδώ, μπροστά σας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου. Και το απέδειξα αυτό, στην πράξη. Όχι με λόγια, με έργα, με δύσκολες αποφάσεις. Είμαι εδώ γιατί, πέρα και πάνω απ’ την πολιτική, βάζω τη χώρα μου, την Πατρίδα μου, την Ελλάδα. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ξεκινήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά, με σχέσεις, όμως, ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.

Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Ελάτε μαζί μας. Όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες. Το χρωστάμε αυτό σε όλους τους Έλληνες. Πάνω απ’ όλα το χρωστάμε στις νέες και στους νέους μας. Γι’ αυτό ξεκινάμε μια νέα πορεία.

Για την Ελλάδα της Ευρώπης.Για την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά.»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ