2015-08-31 11:39:17
Φωτογραφία για Χρυσούλα Σάρρα: Έχει να δει το φως του ήλιου εδώ και οκτώ μήνες
Κλεισμένη στο κελί της στις φυλακές Θήβας, η μόνη δραστηριότητά της είναι η μαγειρική... Δεν βγαίνει ποτέ στο προαύλιο και μάλιστα επιμένει ότι είναι αθώα η συζυγοκτόνος της Καρύστου Χρυσούλα Σάρρα που έχει να δει το φως του ήλιου εδώ και οκτώ μήνες, από την ημέρα της καταδίκης της!

Η 36χρονη γυναίκα τριγυρνά σαν φάντασμα στους διαδρόμους της φυλακής, όπου φτιάχνει γλυκά για τις συγκρατούμενές της, και βλέπει μόνο τις ανήλικες κόρες της στο επισκεπτήριο. Οπως λέει η δικηγόρος της, από τον Δεκέμβριο που «έσπασαν» τα ισόβια και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια δεν έχει βρεθεί στο προαύλιο.

«Δεν βγήκε έξω ούτε όταν έμαθε ότι την επιμέλεια των κοριτσιών της την κέρδισε η αδελφή της. Η χαρά της ήταν απερίγραπτη, αλλά εξακολουθεί να περνά τις ώρες της ολομόναχη. Μου λέει με νοσταλγία: "Δεν μπορώ να βγαίνω έξω, να βλέπω τα βουνά, γιατί μου θυμίζουν το χωριό μου και τη ζωή με τα παιδιά και τον άντρα μου. Εκεί θέλω να ξαναγυρίσω, με τις κόρες μου. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα γίνονταν όλα αυτά. Δεν έχω ιδέα ποιος τα προκάλεσε". Κάνει όνειρα για τα παιδιά της: "Ονειρεύομαι οι μικρές μου να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο και να έχουν ένα μέλλον ευτυχισμένο"» λέει στην «Espresso» η δικηγόρος της Θεονύμφη Ροδανάκη.


Σχεδόν δυόμισι χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο 45χρονος Κώστας Σάρρας δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και άφησε την τελευταία του πνοή ενώ κοιμόταν στο σπίτι του, στο χωριό Κόμητο Καρύστου Ευβοίας.

Εννέα μήνες μετά, η 36χρονη σύζυγός του κατέληξε στη φυλακή κατηγορούμενη για τη δολοφονία του και την ίδια στιγμή ο κόσμος των δύο παιδιών του ζευγαριού γκρεμίστηκε.

Στο σπιτικό της θείας

Τα κοριτσάκια, ηλικίας 16 και 14 ετών σήμερα, βίωσαν τραγικές καταστάσεις και τελικά βρήκαν την ασφάλεια και την αγάπη στο σπιτικό της θείας τους, αδερφής της μητέρας τους, στην Αθήνα. «Σε αυτό θα εξακολουθήσουν να μεγαλώνουν αφού, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας, η επιμέλεια των παιδιών παραμένει στη θεία» σημειώνει η κυρία Ροδανάκη.

Και προσθέτει: «Ο δικηγόρος της οικογένειας του θανόντος έκανε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα ταχείας διαδικασίας, δηλαδή ήθελε προσωρινή διαταγή για την επιμέλεια των παιδιών στον παππού και στη γιαγιά, τους γονείς του θανόντος.

»Το αποτέλεσμα ήταν ότι η δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας απέρριψε την αίτησή του, αφού άκουσε και τα δύο παιδιά, που κλήθηκαν στο δικαστήριο και ζητούσαν να μη φύγουν από το σπίτι της θείας τους Ελένης.

»Τα κοριτσάκια μεγαλώνουν σε ένα κατάλληλα γι' αυτά διαμορφωμένο περιβάλλον, είναι άριστες μαθήτριες, διδάσκονται ξένες γλώσσες, κάνουν αρκετές δραστηριότητες και είναι αγαπητές σε συμμαθητές και εκπαιδευτικούς. Η θεία και ο σύζυγός της, που έχουν και δύο δικά τους παιδιά, είναι υγιείς και οικονομικά εύρωστοι και μπορούν να παρέχουν τα απαραίτητα στην οικογένεια. Το δικαστήριο είδε ότι τα παιδιά, σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία, έχουν ανάγκη να στηριχτούν σε ένα σταθερό περιβάλλον».

Νεκρός με μια σφαίρα στον κρόταφο

Το βράδυ της 14ης Μαρτίου του 2013 ο Κώστας Σάρρας εντοπίστηκε νεκρός από αστυνομικούς μέσα στο σπίτι του, με μια σφαίρα καρφωμένη στον κρόταφό του. Την Αστυνομία είχε ειδοποιήσει η σύζυγός του τηλεφωνώντας έντρομη στο Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου. Ισχυρίστηκε ότι ο 45χρονος κτηνοτρόφος έβαλε τέλος στη ζωή του με το όπλο του, ωστόσο εννέα μήνες μετά ανατράπηκε το σκηνικό και η χήρα (με τα δύο ορφανά κορίτσια) μετατράπηκε σε δολοφόνο. Προφυλακίστηκε και λίγους μήνες αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια, τα οποία «έσπασαν» και μετατράπηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο σε 20 χρόνια για ανθρωποκτονία και επιπλέον δύο για οπλοφορία - οπλοχρησία.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ