2015-08-31 13:05:19
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΕΛΑ ΕΔΩ Π..., ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ, ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΓΚΟΛ;
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο SportDog! Ποιον παίκτη του Ολυμπιακού θα έστελνε στην κερκίδα; "Απογοητεύτηκα με Ντα Κόστα, περπάταγε ο Καμπιάσο" – "Κωμωδία ο ΠΑΟΚ"!

Αναλυτικά:

Ο Ολυμπιακός ψάχνεται, ο Μαρινάκης έχει φέρει καλούς παίκτες αλλά η ομάδα δεν τραβάει, είναι θέμα προπονητή τι θα κάνει. Βλέπω ορισμένα πράγματα που δε μου αρέσουν. Θα ξεκινήσω από τις μεταγραφές και μετά θα πάω στον προπονητή.

Στο ματς με τον Πανιώνιο είπα ότι μου άρεσε αυτός ο ξένος σέντερ μπακ που πήραμε, εντυπωσιακός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά τόνισα ότι δεν είχε πίεση και ότι θέλω να τον δω στο ένας με έναν. Ε, απογοητεύτηκα τώρα που τον είδα σε μια κούρσα με τον πιο αργό επιθετικό του πρωταθλήματος, τον Μάντζιο! Τι ήταν αυτό το πράγμα. Ελπίζω να έτυχε. Δε θέλω σέντερ μπακ αργούς.

Και εδώ θα πω τούτο: Μη φάει ο προπονητής τον Αυλωνίτη. Μπορεί να μην ξέρει πολλή μπάλα, αλλά έχει βελτιωθεί και είναι πιο γρήγορος από τους άλλους. Πρέπει να είναι τρίτη ή τέταρτη το πολύ αλλαγή.


Ο Καμπιάσο δεν μπορεί να κριθεί, περπάταγε, δεν είναι έτοιμος, θέλει χρόνο να δουλέψει τη φυσική κατάσταση. Από την πείρα μου ως προπονητής, όταν βλέπεις παίκτη μέσα στο γήπεδο να κάνει χειρονομίες στους άλλους και να τους δείχνει πού να τρέξουν δεξιά κι αριστερά, σημαίνει ότι δεν μπορεί να τρέξει και πάει να κάνει τον καθοδηγητή.

Αυτό που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός είναι το θέμα του σέντερ φορ. Εγώ πρώτος βγήκα και είπα όταν οι άλλοι αποθέωναν τον Ισλανδό, ότι ο Ολυμπιακός σε μία θέση θα έχει πρόβλημα φέτος, αυτή του φορ. Το ξαναλέω, φοβάμαι ότι δεν είναι σέντερ φορ αυτοί που έχουμε για τον Ολυμπιακό που ονειρευόμαστε. Φέρτε μια σεντερφοράρα να στείλει τον Ολυμπιακό στα ουράνια. Φέρτε μια σεντερφοράρα να γλιτώσουμε από τον Χάρα, δεν ξέρει να ντριμπλάρει τίποτα. Είναι ρίσκο να πας έτσι, αίνιγμα ο Πουλίδο, αίνιγμα ο Φινμπόγκασον, ο Ολυμπιακός θέλει παικτούρα εκεί να μας ξελασπώνει στα σίγουρα.

Έρχομαι στον προπονητή τώρα. Δε μου αρέσει που γίνεται σέντρα από τη μια πλευρά και ο αντίθετος εξτρέμ κάθεται έξω από την περιοχή και κοιτάει. Αν ήμουν εγώ προπονητής τού Ντουρμάζ θα τον έπιανα καιρό πριν και θα του έλεγα "έλα εδώ βρε π…, είσαι καλός παίκτης, γιατί δεν πας στο γκολ; Θα πας στο γκολ; Δεν γίνεται να συνεχίσεις αυτό το βιολί, άμα δεν πηγαίνεις στο γκολ θα σε στείλω στην εξέδρα". Και θα έβαζα τον Ντοσεβί με τον Πάρντο, ο Ντοσεβί αυτή τη στιγμή δείχνει καλύτερος από όλους, έχει βελτιωθεί.

Δε μου αρέσει επίσης η εικόνα που βλέπω στην άμυνα, και ακόμα δεν έχει πιεστεί ο Ολυμπιακός. Βλέπω μια αναρχία, ο Σιόβας παίζει ό,τι θέλει, τα μπακ με τους σέντερ μπακ δεν έχουν συνοχή, πρέπει ο προπονητής να το κοιτάξει αυτό. Είναι νωρίς, μπορεί να τα φτιάξει αυτά.

Γενικώς τώρα θα πω κάτι για τους προπονητές. Αν ήμουν πρόεδρος, στην πρώτη συνάντηση που θα είχα στο γραφείο μου με έναν προπονητή που σκεφτόμουν να πάρω, θα τον ρώταγα πώς βλέπει το ποδόσφαιρο. Αν μου έλεγε "παίζω επιθετικά με κατοχή", θα του έλεγα "μισό λεπτό να πάω στην τουαλέτα". Και δε θα ξαναγύριζα, θα έλεγα σε έναν συνεργάτη μου να του κλείσει τα εισιτήρια και ούτε να τον ξαναδώ. Γενικώς το λέω για τους προπονητές, δείτε λόγου χάρη τι έπαθε ο ΠΑΟΚ από τον Πετράκη.

Πόσες φορές σας έλεγα πέρσι ότι αν ένας προπονητής μου αρέσει στη Σούπερ Λίγκα αυτός είναι ο Πετράκης στον ΠΑΣ Γιάννενα. Αυτός κάνει έργο με λίγα μέσα, αυτός είναι σοβαρός, αυτός τους παίρνει τα σώβρακα επανειλημμένως. Τον έχω μπανίσει, το δουλεύει πολύ έξυπνα το πράγμα. Δίνει χώρο στον αντίπαλο, ξέρει πού να τον περιμένει, στήνεται ωραία και τον χτυπάει στην κόντρα με τους γρήγορους που έχει επιλέξει. Σέβεται το χώρο, κλείνει το χώρο, 4-4-2 με τα δύο σέντερ φορ στο ημικύκλιο της σέντρας, με αλληλοκαλύψεις, ωραία ομάδα. Είναι ομάδα.

Ο Τούντορ έδειξε ότι δεν έχει ιδέα, τι 3-5-2 ήταν αυτό, το διέλυσε, έβαζε τα στόπερ να παίρνουν δρόμο ο ένας δεξιά και ο άλλος αριστερά και ήθελε κατοχή μπάλας. Τι κατοχή μπάλας ρε, σας ξεπουπούλιασε ο Πετράκης. Είναι κρίμα και αμαρτία για το λαό του ΠΑΟΚ αυτή η κατάσταση.

Αυτοί πήγαν και πήραν χειρότερους παίκτες από αυτούς που έδιωξαν! Ούτε Περέιρα βλέπω, ούτε Λούκας βλέπω! Για ως τώρα μιλάω, οι μεταγραφές ως τώρα είναι κωμωδίες. Τους δούλεψε ο Άρνεσεν; Δεν ξέρω, καλό είναι να περιμένουμε, πάντως βλέπω κωμωδίες για μεταγραφές.

Τα σέντερ φορ του ΠΑΟΚ μηδέν. Ένας Σάμπο που πήρανε κι ένας Ροντρίγκες, ο δε τερματοφύλακας ο ξένος, γελοίες καταστάσεις. Κάτι παιδάκια μέσα, έτσι θα πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα; Ούτε σε 50 χρόνια. Και ασχολείστε με τον Ολυμπιακό κι εσείς, όπως ο Αλαφούζος. Δεν κοιτάτε να φτιάξετε τις ομάδες σας.

Τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά με τον Ολυμπιακό ασχολούνται. Ο Ολυμπιακός όμως κοιτάει να φτιάχνει την ομάδα του, αυτή είναι η διαφορά. Ο Ολυμπιακός βλέπει ότι δεν τραβάνε τα σέντερ φορ του, πάει να πάρει καλό φορ την τελευταία μέρα. Να κοιτάξετε και εσείς να φτιάξετε τις ομάδες σας, να βλέπουμε ωραίες κόντρες, να έχει ενδιαφέρον.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ