2015-08-31 15:54:41
Φωτογραφία για Στη φόρα τα προσωπικά στοιχεία όσων είχαν προφίλ σε site γνωριμιών
Οι χάκερς το είπαν και το έκαναν. Τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών του AshleyMadison.com του site που ειδικεύεται στις συζυγικές απιστίες, είναι πλέον διαθέσιμα στο drak web. Οι πληροφορίες αφορούν τους λογαριασμούς 32 εκατομμυρίων χρηστών (login names, πληροφοριές για κινήσεις πιστωτικών καρτών, διευθύνσεις, e-mails) από το 2007 και έπειτα. Το AshleyMadison.com έχει περί τους 40 εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο.

Το site το οποίο αυτοδιαφημίζεται ως ειδικός στην απιστία και στις εξωσυζυγικές σχέσεις δέχθηκε την εισβολή των χάκερς ένα μήνα πριν και τώρα βλέπει τα στοιχεία των χρηστών του να κυκλοφορούν στο δίκτυο. Οι χάκερς έχουν δημοσιεύσει και τις πληροφορίες που αφορούν τις προτιμήσεις των χρηστών σχετικά με το τι αναζητούν.

Η ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη αυτοαποκαλείται Impact Team, απαίτησε από την Avid Life Media, ιδιοκτήτρια του AshleyMadison.com αλλά και του Established Men να κλείσει τα δύο site. To EstablishedMen.com ειδικεύεται στην σύνδεση νέων κοριτσιών με τους αποκαλούμενους sugar daddies ή χορηγούς.


Για κάποιο λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί δεν πειράχτηκε το τρίτο site του ομίλου το CougarLife.

Η ομάδα πριν προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των χρηστών είχε βγάλει στη φόρα email και λεπτομέρειες που αφορούσαν τη διοίκηση της εταιρείας και τα μέλη της. Αν και οι λόγοι της επίθεσης δεν έχουν πλήρως διευκρινιστεί, κάποιοι μιλούν για ηθικολογικού περιεχομένου αντιρρήσεις, φαίνεται πως η εταιρεία παρά το ότι δηλώνει πως έναντι 19 δολαρίων σβήνει το λογαριασμό του χρήστη διαπαντός, δεν το κάνει στα αλήθεια.

Τα στοιχεία διατηρούνται στους servers, υποστηρίζουν οι χάκερς και ιδού η απόδειξη. Η Avid Life Media αγνόησε τις απειλές και διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι αύξησε τα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: newsbomb
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ