2015-08-31 19:10:57
Φωτογραφία για Τουρκία: Αμοιβή έως 1,23 εκατ. ευρώ σε όσους δίνουν τρομοκράτες
Oι τουρκικές αρχές θα καταβάλλουν έως και... 4 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (1,23 εκατομμύρια ευρώ) σε εκείνους που συνεισφέρουν στη μάχη εναντίον των «τρομοκρατών» σύμφωνα με ένα νέο νόμο που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αυτή η απόφαση λαμβάνεται ενώ έχουν κλιμακωθεί οι εχθροπραξίες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με το νόμο, η αποζημίωση που θα καταβληθεί στους πληροφοριοδότες θα εξαρτάται από την «αξία της πληροφορίας που θα συμβάλει στην πρόληψη των τρομοκρατικών εγκλημάτων και στη σύλληψη των υπόπτων» επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου.

Όσοι δίνουν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα ενός «φερόμενου τρομοκράτη» ή του σημείου όπου βρίσκεται θα λαμβάνουν έως και 200.000 τουρκικές λίρες (61.000 ευρώ) εφόσον δεν εμπλέκονται και οι ίδιοι στις «τρομοκρατικές ενέργειες» που καταγγέλλουν.


Το ποσό της αποζημίωσης θα πολλαπλασιαστεί επί 20 και θα ανέλθει στα 4 εκατομμύρια τουρκικές λίρες στην περίπτωση που ο ύποπτος είναι ο αρχηγός μια «τρομοκρατικής οργάνωσης» ή στην περίπτωση που η εγκληματική ενέργεια που καταγγέλλεται είναι αρκετά σοβαρή και προκαλεί «προβλήματα».

Ο πληροφοριοδότης δεν είναι υποχρεωτικό να έχει την τουρκική υπηκοότητα για να διεκδικήσει την αποζημίωση, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Οι τουρκικές αρχές είχαν και στο παρελθόν προσφέρει παρόμοιες αμοιβές έναντι πληροφοριών σχετικά με τρομοκρατικά εγκλήματα ή υπόπτους, ωστόσο δεν είχαν ποτέ προσφέρει ένα τόσο μεγάλο ποσό από τότε που η Τουρκία ξεκίνησε την «αντιτρομοκρατική» της εκστρατεία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ