2015-09-01 15:32:46
Φωτογραφία για Όποιος παρεμποδίζει τους ελεγκτές θα ελέγχεται πρώτος από την εφορία
Στην πρώτη γραμμή για ελέγχους μπαίνουν όσοι παρακωλύουν τους ελέγχους των ελεγκτών. Τι προβλέπει νέα εγκύκλιος της Αικ. Σαββαΐδου για τους φορολογικούς ελέγχους.

Συγκεκριμένα, η εφορία θα ελέγχει κατά προτεραιότητα τους φορολογούμενους που παρεμποδίζουν τον έλεγχο από τους ελεγκτές της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Με εγκύκλιο της η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, δίνει εντολή στους ελεγκτές να αποστέλλουν απευθείας στη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων τα στοιχεία των φορολογούμενων και των λογιστών που παρεμποδίζουν τον φορολογικό έλεγχο.

Το φαινόμενο έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, όπου σε αρκετές περιπτώσεις οι ελεγκτές της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προπηλακίζονται από τους φορολογούμενους, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τον φορολογικό έλεγχο. Με τον τρόπο αυτό η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι οι φορολογούμενοι αυτοί δεν πρόκειται να γλιτώσουν τον έλεγχο, αλλά αντίθετα θα καταγράφονται και θα ελέγχονται κατά πρώτη προτεραιότητα.


Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Aικ. Σαββαΐδου, Απαραίτητα προκειμένου να δημιουργηθεί βάση δεδομένων (στα πλαίσια του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου) που θα ενημερώνεται ανελλιπώς και από την οποία θα μπορούν να αντλούνται στοιχεία για την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4174/2013 (επιλογή υποθέσεων προς έλεγχο) κρίνονται τα παρακάτω, σύμφωνα με εγκύκλιο της Γ.Γ.Δ.Ε., τα οποία θα προέρχονται από τη διενέργεια μερικών επιτόπιων ελέγχων διαπίστωσης της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων:

• ημερομηνία γεγονότος

• πλήρη στοιχεία επιχείρησης και φυσικών προσώπων μελών σε περίπτωση Νομικού Προσώπου

• περίληψη του γεγονότος

• στοιχεία του λογιστή της επιχείρησης

• νομική εξέλιξη του γεγονότος

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, στην περίπτωση που οι ελεγκτές έρθουν αντιμέτωποι με τυχόν έκνομες ενέργειες, θα πρέπει να συνεχίζουν τον σχετικό έλεγχο διατηρώντας την ευγένεια και την ψυχραιμία τους, ενημερώνοντας άμεσα το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και τον αρμόδιο Εισαγγελέα Υπηρεσίας για την συνδρομή τους. Παράλληλα θα ενημερώνουν άμεσα και τις Υπηρεσίες τους για τα σχετικά γεγονότα.

Στην συνέχεια οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα ενημερώνουν την Δ/νση Ελέγχων.

Πηγή: news247
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ