2015-09-01 16:41:06
Φωτογραφία για Συνάντηση ΠΙΣ με Θ. Δημόπουλο την Τετάρτη
Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Δημόπουλο, θα έχει την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 4.30 μ.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ., ως ανώτατος θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα Υγείας, θα ενημερώσει τον Υπουργό Υγείας για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στον χώρο και τα οποία θα διαχειριστεί μέχρι την εκλογή της νέας κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, σήμα κινδύνου για την υγεία και τους ασθενείς, εκπέμπει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, αναφορικά με τρίτο μνημόνιο, οι διατάξεις του οποίου όπως αναφέρει, θα δώσουν το «τελειωτικό χτύπημα» στους ασθενείς, αλλά και στους ιατρούς - παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους ασθενείς που θα αναγκαστούν να πληρώσουν περισσότερα για την υγεία τους, αλλά και για το σύνολο των επαγγελματιών της υγείας και ειδικότερα για όσους έχουν ιατρείο, εργαστήριο ή άλλη μικρομεσαία επιχείρηση. Εκτός από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναφέρει ο ΠΙΣ, προβλήματα επιβίωσης θα αντιμετωπίσουν και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις οι οποίες δεν είναι απίθανο να οδηγηθούν σε μείωση των θέσεων εργασίας.


Επιπλέον, η διατήρηση για ακόμη τρία χρόνια του clawback, θα καταστρέψει όλους ανεξαρτήτως τους παρόχους και θα αναγκάσει τους πολίτες να πληρώνουν τις υπηρεσίες υγείας από το υστέρημά τους.Την ίδια ώρα οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας είναι υπό κατάρρευση, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι ανύπαρκτη και τα Νοσοκομεία σε τροχιά απορρύθμισης, τονίζει ο ΠΙΣ, ζητήματα τα οποία θα θέσουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου αύριο στον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/item/333928-synantisi-pis-me-th-dimopoulo-tin-tetarti#ixzz3kUgmRzYt
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ