2015-09-02 10:09:29
Φωτογραφία για Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Την εκτίμηση ότι η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών, εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο Μega, ενώ ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να συνεργαστεί μετεκλογικά με μνημονιακές δυνάμεις. «Έχουμε πόλεμο με τις μνημονιακές πολιτικές», είπε ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες έχουν καταστεί «σκλάβοι» των μνημονίων. «Ζούμε υπό ξένη κηδεμονία. Μας ληστεύουν, μας οδηγούν στον πάτο (...) Η Ελλάδα θέλει αντισώματα για να μπορέσει να σταθεί κάπου, αλλιώς δεν υπάρχει τέλος με αυτή την κατάσταση», τόνισε. Εκτίμησε μάλιστα ότι το μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί και ότι «θα μείνει στα μισά του δρόμου». «Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι θέμα επιβίωσης», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο έργο του στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σημείωσε ότι δεν έγινε υπουργός για να κρατήσει κανένα αξίωμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά ο τόπος και ο λαός.


Ο κ. Λαφαζάνης απέρριψε τις κατηγορίες ότι ταυτίζεται με το «σχέδιο Σόιμπλε». «Έχετε δει εσείς κανένα σχεδιο Σόιμπλε; Μία φημολογία υπάρχει περί σχεδίου Σόιμπλε» είπε, προσθέτοντας ότι αυτό που θέλουν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε είναι το τρίτο μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα και πως το Βερολίνο «τρέμει» την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σε ερώτηση γιατί θεωρεί ότι ο Αλ. Τσίπρας δέχθηκε τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας αναγνώρισε ότι «προφανώς πιέστηκε», αλλά όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να ήταν προετοιμασμένη και να έχει εναλλακτική.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ