2015-09-02 10:40:04
Φωτογραφία για Συνέχεια στο εμπάργκο της δραστικής από τους γιατρούς
HEALTH VIEW.GR

«Εμπάργκο» στην δραστική ουσία εφαρμόζουν οι γιατροί, οι οποίοι εξακολουθούν να συνταγογραφούν με βάση την εμπορική ονομασία των φαρμάκων. Άλλωστε οι ...εξαιρέσεις που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση παραμένουν ενεργές παρά τις δεσμεύσεις προς τους δανειστές για άρση τους. 

Μάλιστα, η συνταγογράφηση αποκλειστικά της δραστικής ουσίας προβλέπεται στο 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε στα μέσα Αυγούστου 2015 στη Βουλή. Σύμφωνα με το μνημόνιο, οι αρχές δεσμεύονται να επαναφέρουν προηγούμενα βασικά στοιχεία των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας. Μεταξύ αυτών, η πλήρης συνταγογράφηση φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία, χωρίς «εξαιρέσεις». 

Οι «εξαιρέσεις» που καθιερώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή αφορούν στην αναγραφή της εμπορικής ονομασίας των γενόσημων φαρμάκων αλλά και των φαρμάκων για χρόνιες παθήσεις. 

Επίσης, στο μνημόνιο προβλέπεται και άρση της εξαίρεσης του 15% που ισχύει από το 2012 και παρέχει την δυνατότητα στους γιατρούς να συνταγογραφούν εμπορικές ονομασίες για συγκεκριμένες παθήσεις σε ποσοστό έως 15% της αξίας της συνολικής ετήσιας συνταγογράφησής τους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σε κυκλοφορία τα διαρκείας!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σε κυκλοφορία τα διαρκείας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ