2015-09-03 23:14:10
Φωτογραφία για ΚΙΝΗΣΕΙΣ... ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ!
Με το δράμα των προσφύγων έχουν συγκινηθεί και οι άνθρωποι του αθλητισμού ειδικά στην Γερμανία!

Έτσι, μετά τους διεθνείς παίκτες της χώρας και η Μπάγερν ανακοίνωσε ότι προσφέρει βοήθεια στους πρόσφυγες που φτάνουν κατά κύματα από την Συρία! Σίγουρα, μιλάμε για μια κίνηση από την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ με ξεχωριστή σημασία, που αποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση ο αθλητισμό συμβάλουν αποφασιστικά σε ανθρωπιστικές κρίσεις!

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Βαυαρίας θα προβεί στην ενοικίαση ενός προπονητικού κέντρου για να προσφέρει βοήθεια στους πρόσφυγες που φτάνουν κατά κύματα από την Συρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας, στο κέντρο θα παρέχεται στους πληγέντες από τον πόλεμο στην Συρία που αναζητούν καταφύγιο στην Γερμανία, φαγητό και οικονομική στήριξη ενώ θα διδάσκονται μαθήματα γερμανικής γλώσσας και μαθήματα ποδοσφαίρου.


Επίσης, η Μπάγερν σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές θα προβεί σε πλήθος κινήσεων ενίσχυσης των οικογενειών και κυρίως των παιδιών προσφύγων.

Αρχικά θα οργανωθεί ένα προπονητικό καμπ, και τα παιδιά προσφύγων θα μπορούν να λάβουν μέρους και να προπονούνται με τις ακαδημίες του γερμανικού συλλόγου. Η Μπάγερν θα τους παρέχει ακόμα τόσο φαγητό όσο και αθλητικό υλικό στις εγκαταστάσεις του! Έτσι, εάν θέλουν στο μέλλον μπορούν να μάθουν και την γερμανική γλώσσα και παιδεία!!!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει και ο γερμανικός Τύπος, θα διοργανωθεί ένα φιλικό παιχνίδι, με τη Μπάγερν να δωρίζει 1εκ. ευρώ. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας θα αποφασίσει μαζί με τις τοπικές αρχές το πως θα αξιοποιηθεί αυτό το ποσό υπέρ των προσφύγων.

Στον γερμανικό σύλλογο υπάρχει και ειδικό τμήμα, που θα προσπαθήσει να ανυψώσει το ηθικό των παιδιών με διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις τις ημέρες των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Επίσης στο παιχνίδι με την Άουγκσμπουργκ στις 12 Σεπτεμβρίου θα συνοδεύουν τους παίκτες τόσο παιδάκια απο την Γερμανία όσο και παιδιά προσφύγων κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο! Σίγουρα πρόκειται για μια συμβολική κίνηση με ξεχωριστή σημασία ΠΗΓΗ : pamesports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ