2015-09-04 11:18:29
Φωτογραφία για Δ. Κοντός στο Virus: Ο ΕΟΠΥΥ υψώνει κραυγή αγωνίας
Βασιλική Αγγουρίδη - virus.com.gr

Ύστατη έκκληση για λύση στο χρηματοδοτικό στραγγαλισμό του ΕΟΠΥΥ αποτελεί η ανακοίνωση που αποφάσισαν να εκδώσουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μάλιστα ομόφωνα. Το κατέστησε σαφές, μιλώντας στο Virus, o πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντός.

«Τα 5 από τα 9 μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ είναι κοινωνικοί εταίροι. Γιατροί, εργοδότες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και ΑμεΑ. Ήταν με τη δική τους επιμονή και παρότρυνση που εκδώσαμε αυτή την ανακοίνωση και ήταν μια κραυγή αγωνίας», αναφέρει ο κ. Κοντός.

«Ο ΕΟΠΥΥ εμφανίζεται να χρωστάει, όπως έχει γραφεί, σε όποιον μιλάει ελληνικά. Αυτό, όμως, που κάποιοι αμελούν να συνυπολογίσουν είναι ότι η πραγματικότητα είναι ότι χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ τόσα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του», τόνισε στο Virus o κ. Κοντός.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Μόνο φέτος οι εισφορές που εισπράχθηκαν υπέρ ΕΟΠΥΥ αλλά δεν καταβλήθηκαν ποτέ στον Οργανισμό ανέρχονται στα 800 εκατ. ευρώ (Ιανουάριος – Ιούλιος). Τα τρία χρόνια «ζωής» του ΕΟΠΥΥ οι μη καταβληθείσες εισφορές ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ.


Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί για να πληρωθούν οι πάροχοι.

Βέβαια, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κατανοεί πως, με τις δεδομένες δημοσιονομικές δυσκολίες, είναι δύσκολο να απαιτηθούν χρήματα, με κίνδυνο να μην πληρωθούν οι συνταξιούχοι.

«Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένα σημαντικό έλλειμμά και τα χρήματα δεν φθάνουν για τις συντάξεις. Αλλά πρέπει να ληφθούν μέτρα», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας πως πρέπει να εξασφαλιστεί μια ροή χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ.

«Αυτό που ζητάει το ΔΣ είναι σταματήσει αυτή η κατάσταση και ζητούν να ληφθούν μέτρα. Πρέπει οι εισφορές που εισπράττονται για τον ΕΟΠΥΥ να καταλήγουν στον ΕΟΠΥΥ», υπογράμμισε.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ