2015-09-04 17:48:26
Φωτογραφία για Σκάνδαλο ολκής και μάλιστα με… εισαγγελική βούλα: Διακινήστε κι εσείς 95 κιλά κοκαΐνης, μπορείτε...
Με συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, ο 34χρονος λοχίας της Εθνικής Φρουράς, στο βαν του οποίου βρέθηκε ποσότητα 95 κιλών κοκαΐνης τον περασμένο Μάρτιο (27/03/2015) εντάχθηκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Από την Πέμπτη (03/09), λοιπόν, μεταφέρθηκε από τις Κεντρικές Φυλακές σε χώρο κράτησης ατόμων που εισέρχονται στο πρόγραμμα, απολαμβάνοντας όλες τις σχετικές… ανέσεις.

Το σκανδαλώδες της υπόθεσης έχει να κάνει με τους λόγους που εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αλλά και με τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε αυτό. Συγκεκριμένα, ο λοχίας της Ε.Φ. έδωσε μαρτυρία σε βάρος δυο άλλων προσώπων, τα οποία κατονόμασε ως παραλήπτες.

Πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας, που –βάσει των ερευνών που έγιναν- δεν θα μπορούσαν να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε εμπορία ναρκωτικών. Πόσο μάλλον σε μια υπόθεση που αφορούσε ναρκωτική ουσία μεγάλης ποσότητας και αξίας εκατομμυρίων ευρώ.


Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που τους έγινε, δεν βρέθηκαν στην κατοχή τους περιουσιακά στοιχεία, ενώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς είχαν ποσά κάτω των 100 ευρώ.

Ταυτόχρονα, δεν είχαν κάποια καταδίκη, ούτε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος τους.

Με απλά λόγια, το μέχρι τότε στέλεχος της Ε.Φ. κατονόμασε ως παραλήπτες πρόσωπα που δεν ήταν σε θέση να εμπορευτούν 95 κιλά κοκαΐνης, αλλά ο ίδιος που τα μετέφερε μπαίνει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Υπάρχει όμως μια ακόμη πολύ σημαντική παράμετρος. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δεν έχει παραδεχεί τις κατηγορίες. Κατά συνέπεια, η μεταφορά του και η συμπερίληψη στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων αποτελεί παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, κάτι το οποίο συνιστά ποινικό αδίκημα. Πώς γίνεται να μπαίνει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων τη στιγμή που δεν παραδέχεται ενοχή σε αδίκημα;

Κάνε κι εσύ εμπορία ναρκωτικών, μπορείς! Αυτό το μήνυμα (παράφραση γνωστής διαφήμισης) στέλνεται με τον χειρισμό της υπόθεσης από τη Γενική Εισαγγελία. Δυστυχώς…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ