2015-09-05 10:56:08
Φωτογραφία για Αλλάζει όψη το καμάρι των Τριπολιτών [video]
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης έχει θεμελιωθεί το 1855 και είναι έργο των ηρώων της επαναστάσεως, οι οποίοι ένιωσαν την ανάγκη να οικοδομήσουν ένα περίλαμπρο ναό για να ευχαριστήσουν τον Θεό για την ευεργεσία που τους έκανε να τους χαρίσει την Ελευθερία της Πατρίδας.

Η ιστορία είναι μακρά και πολύπλοκη η οποία έχει καταγραφεί και θα δημοσιευθεί με βιβλίο που θα εκδοθεί και βρίσκεται στο τέλος της συγγραφής.

Το κόσμημα της πόλης και το καμάρι των Τριπολιτών ο Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος έχει υποστεί ζημιές, οι οποίες με την βοήθεια των πιστών αλλά και των ευεργετών επιδιορθώνονται και δίνουν στην Ναό την όψη η οποία του αρμόζει.

Αν και έγιναν εργασίες συντήρησης, είπε ο Μητροπολίτης, δεν ήταν αρκετές να κρατήσουν τις ζημιές που γίνονταν κάθε τόσο, αλλά τα επιδερμικά αυτά έργα δεν ήταν αρκετά καθώς η φωτιά που είχε πιάσει ο ναός αλλά και η υγρασία δεν μπόρεσαν να καλυφθούν με τα μικρά έργα.


Μία πυρκαγιά το 1996 επέφερε μεγάλες καταστροφές στο εσωτερικό του ναού , εικόνα η οποία δεν ήταν καθόλου τιμητική για κανένα. Έτσι συνεχώς με επαιτείες και με μεγάλο αγώνα κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα ποσό, το οποίο ενισχύθηκε και με ένα δάνειο, προκειμένου να γίνουν εργασίες στερέωσης των θεμελίων του ναού και επίσης να γίνει βελτίωση της αυλής του.

Οι εργασίες όμως στοίχησαν περισσότερα και μία ακόμα βοήθεια να δίνεται με ένα συμπατριώτη τον Θανάση Μαρτίνο από την Γορτυνία να προσφέρει το ποσό των 140.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι εργασίες που απαιτούνται.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχαρίστησε μεταξύ άλλων και τον πατέρα Ιωάννη Σουρλιγκα που διατελεί ως πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για τον αγώνα που έκανε και για το έργο το οποίο έχει επιτελέσει.

Οι εργασίες μέχρι το τέλος του έτους τους θα έχουν ολοκληρωθεί.

Τέλος ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να στείλει κάλεσμα στους Τριπολίτες να ενισχύσουν το καλάθι του πτωχού αδελφού με σχολικά είδη τα οποία θα προσφερθούν στα παιδιά τα οποία το έχουν ανάγκη.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ