2015-09-05 21:47:07
Φωτογραφία για Μάριος Φραγκούλης: «Είναι άδικο να υπάρχει πόλεμος ειδικά από συναδέλφους που είναι συνδεδεμένοι με την ιστορία της Άλκηστις!»
Αθήνα - Μπουένος Άιρες» λέγεται η μουσική παράσταση που θα παρουσιάσετε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους, στη Θεσσαλονίκη. Μουσικές από αργεντίνικο τάνγκο συνδυαστικά με ελληνικό στίχο.

Καταρχήν, είναι πολύ μεγάλη χαρά που θα βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη, διότι το κοινό είναι πάντα θερμό και ιδιαίτερα εκπαιδευμένο στις μουσικές. Φέτος, παρουσιάζουμε τάνγκο. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Αγαθή Δημητρούκα, που μετέφερε στην ελληνική γλώσσα τραγούδια που έχουν γράψει ξένοι δημιουργοί. Είναι και η πρώτη φορά που ακούγονται αυτά τα τραγούδια με ελληνικό στίχο. Η διοργάνωση είναι της λέσχης Lions Θεσσαλονίκης- Μακεδονία και ο σκοπός είναι πολύ σημαντικός, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά αντιδραστηρίων στην παιδοαιματολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά να προλάβουν κάποιους κινδύνους και να έχουν ένα πιο δυνατό μέλλον.


Έχετε εμφανιστεί στο Ηρώδειο πάνω από 30 φορές. Επιλέγετε χώρους που αποπνέουν ενέργεια για εσάς;

Αγαπώ πάρα πολύ τους κλασικούς χώρους, αφού έχουν άμεση σχέση με αυτό που εκπροσωπώ ως καλλιτέχνης όλα αυτά τα χρόνια. Είχα πολύ δυνατές καλλιτεχνικές εμπειρίες σε αντίστοιχους χώρους, και ειδικά στο Ηρώδειο, στην Ελλάδα. Νιώθω οικεία, σαν να είναι ένας αγαπημένος προορισμός για μένα. Γι' αυτό και κάθε φορά προσπαθώ να παρουσιάζω κάτι πιο ιδιαίτερο εκεί. Φυσικά, επιλέγω τους χώρους που παίζω.

Ποιος είναι ο πιο μαγικός χώρος που έχετε εμφανιστεί στο εξωτερικό;

Σίγουρα, η Σκάλα του Μιλάνου ήταν μια μαγική στιγμή. Ειδικά στο ρόλο που έπαιξα, του Τόνι, στο «West side story», και, επίσης ειδικά, το 2000, που ήταν η αλλαγή της χιλιετίας. Αισθάνθηκα υπέροχα που ήμουν σε αυτόν το ρόλο τη συγκεκριμένη στιγμή. Φυσικά το Jazz at Lincoln Center, στη Νέα Υόρκη, ήταν άλλος ένας υπέροχος χώρος, όπου πραγματικά ένιωσα υπέροχα τραγουδώντας κυρίως τραγούδια τζαζ που αγάπησα στην παιδική μου ηλικία.

Τι σας λένε για την Ελλάδα;

Υπάρχει μια στήριξη από τον κόσμο στο εξωτερικό. Όμως, στο τέλος αυτό που συμβαίνει εδώ επηρεάζει τον κόσμο, τις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα και εκείνοι πρέπει να επιλέξουν ποιος είναι αυτός που θα τους εκπροσωπήσει. Πιστεύω ότι θα βγούμε σύντομα από αυτή την καμπή στην οποία βρισκόμαστε. Το πιο βασικό όμως είναι να είμαστε ενωμένοι και να μην υπάρχει διχασμός μεταξύ μας. Μπορούμε να δώσουμε λύσεις και, δόξα τω Θεώ, η Ελλάδα έχει σημαντικούς ανθρώπους που έχουν τη δύναμη να κρατήσουν αυτή τη χώρα στην πρώτη γραμμή. Άλλωστε, ο πολιτισμός είναι ένα εφαλτήριο για να κρατήσει τους ανθρώπους ενωμένους και είναι επίσης και ένα μεγάλο παράθυρο στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό θέλουμε να πούμε και εμείς μέσα από την παράστασή μας: πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να έχουμε αισιοδοξία και ελπίδα και να πούμε ότι ήταν μια μπόρα που θα περάσει.

Η υποτροφία «Μαρία Κάλας» ήταν ένας σημαντικός λόγος που καταφέρατε να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας;

Η υποτροφία «Μαρία Κάλας», που μου είχε δώσει ο Χρήστος Λαμπράκης, στον οποίο χρωστάω πάρα πολλά, ήταν σίγουρα η ευκαιρία που χρειαζόμουν ώστε να μπορώ και να έχω τη δυνατότητα να σπουδάζω σε διάφορα σημεία του κόσμου, αφού αλλιώς δεν είχα τους πόρους να στηρίξω στις σπουδές μου.

Πώς βλέπετε την επιλογή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη ως υπουργού Τουρισμού.

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη και θα ήθελα να πω ότι είναι άδικο να υπάρχει πόλεμος, ειδικά από συναδέλφους που είναι συνδεδεμένοι με την Άλκηστη και την ιστορία της όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς να θέλω να αναφερθώ σε ονόματα. Είναι πολύ άδικο να την πολεμούν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος επαγγελματίας στο χώρο από την Άλκηστη, είναι ένας τίμιος και τρομερά εργατικός άνθρωπος. Αγαπά τη χώρα της, την ελληνική γλώσσα και επιτέλους είναι ένας άνθρωπος που αξίζει. Αντί να το κατακρίνουμε, έπρεπε να το χειροκροτούμε. Λατρεύει τη χώρα της όσο λίγοι και με τις επιλογές, τα τραγούδια και με τον τρόπο ζωής της έχει αποδείξει την αξία της, τη σεμνότητά της και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να κάνει κάτι ουσιαστικό για αυτή τη χώρα. Αγαπάει πολύ την Ελλάδα.

Είναι αρκετή η αγάπη για να ξεκινήσει κάποιος μια πολιτική διαδρομή;

Θα προσπαθήσει, εγώ αυτό ξέρω. Όταν της μίλησα για να τη συγχαρώ, μου είπε ότι θα κάνει το καλύτερο που μπορεί. Μου είπε ότι αγαπάει την Ελλάδα και ότι είχε κοιμηθεί μόνο τέσσερις ώρες έπειτα από ακατάπαυστη δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ ώστε να υπάρξει μια σωστή αντιμετώπιση σε κάποια πράγματα. Και επειδή ξέρω το χαρακτήρα της Αλκηστις είμαι σίγουρος ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο. Την πιστεύω. Της έχω εμπιστοσύνη. Βλέπω τι γίνεται με τον τουρισμό, με τον πολιτισμό, με όλα σε αυτή τη χώρα και καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό που βρίσκεται ένας άνθρωπος σαν την Άλκηστη σε αυτή τη θέση. Εύχομαι να είναι πολύ καλή η ομάδα της και οι άνθρωποι που θα τη συμβουλεύουν και πιστεύω πολύ στην εσωτερική της δύναμη. Είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος με τεράστια προσωπικότητα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ