2015-09-06 03:04:08
Φωτογραφία για Πιο επικίνδυνα για τροφική αλλεργία τα ψημένα φιστίκια από τα ωμά
Τα ψημένα φιστίκια είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε σχέση με τα ωμα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσαν σε πειράματα που έκαναν σε ποντίκια ότι τα ωμά φιστίκια είχαν μια πολύ μικρή επίδραση στο ανοσοποιητικό συστήμα. Από την άλλη ανακάλυψαν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του ψησίματος προκαλούν χημικές αλλαγές, οι οποίες μπορεί να ευαισθητοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα στις πρωτεΐνες του συγκεκριμένου ξηρού καρπού.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το εύρημα αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί οι αλλεργίες στα φιστίκια είναι πολύ πιο συχνές στη Δύση απ’ ό,τι στην Ανατολική Ασία, όπου τα φιστίκια κατά κανόνα καταναλώνονται ωμά, βραστά ή τηγανητά και όχι ψημένα.

«Κάναμε ένα απλό πείραμα και διαπίστωσαμε ότι τα ποντίκια που τρέφονταν με τα καβουρδισμένα φιστίκια είχαν μια ανοσολογική απόκριση ενδεικτική της αλλεργίας», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης δρ Κουέντιν Σάτενταου, καθηγητής Ανοσολογίας στη Σχολή Παθολογοανατομίας Dunnτης Οξφόρδης.


Ενώ η πλειονότητα των αντιδράσεων είναι ήπιες, η αλλεργία στα φιστίκια μπορεί να προκαλέσει ένα απειλητικό για τη ζωή αναφυλακτικό σοκ. Ωστόσο οι ερευνητές προσθέτουν όμως ότι απαιτούνται πολλές μελέτες ακόμα έως ότου ξεκαθαριστεί εάν θα πρέπει να αποφεύγεται το ψήσιμο των φιστικιών και αναφέρουν ότι θα ήταν πρόωρο για τους ανθρώπους να αποφύγουν τα φιστίκια, λόγω της έρευνάς τους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Allergy and Clinical Immunology».

«Ξέρουμε ότι τα παιδιά οικογενειών με αλλεργίες είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν αλλεργία στα φιστίκια, αλλά επειδή η έρευνά μας βρίσκεται σε αρχικά στάδια, θα ήταν πρόωρο να συστήσουμε να προτιμούν τα ωμά φιστίκια.Τα ευρήματά μας πρέπει να επιβεβαιωθούν πριν προχωρήσουμε σε συστάσεις», ανέφερε ο δρ. Σάτενταου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ