2015-09-07 11:03:33
Φωτογραφία για ΙΣΠατρών: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου
Βασιλική Αγγουρίδη - virus.com.gr

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου αναμένεται να καταθέσει σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών (ΙΣΠατρών).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, η μήνυση αναφέρεται σε μια σωρεία παραβάσεων που σχετίζονται με τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρίες, αλλά και τον συμψηφισμό στον οποίο προέβη ο ΕΟΠΥΥ, χωρίς να έχει ειδοποιήσει τους παρόχους, ως όφειλε βάσει της Δημόσιας Λογιστικής. Η μηνυτήρια αναφορά θα κάνει λόγο για αποφάσεις που δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, οι οποίες συμπιέζουν περαιτέρω τα μικρά και ατομικά ιατρεία, αλλά όχι τα μεγάλα κέντρα και ομίλους.

Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζουν απανωτά χτυπήματα, την ώρα που στον αέρα παραμένει ακόμη και το θέμα των νέων συμβάσεων με τον Οργανισμό. Δεν είναι μόνο η χρηματοδοτική ένδεια του ΕΟΠΥΥ, που μετράει με το σταγονόμετρο τα ποσά των εισφορών υγείας που μπαίνουν στα ταμεία, βάζει επιπλέον εμπόδια στην έγκαιρη πληρωμή των παρόχων. Παράλληλα, πρέπει να πληρώσουν προκαταβολή φόρου 100%, αυξημένο ΦΠΑ, αλλά πλέον τους ζητείται να πληρώσουν φόρο και για ποσά που δεν έχουν πληρωθεί (εδώ).

Αυτά προστίθενται στα προβλήματα από τις αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας, που αναδεικνύονται και στη μηνυτήρια αναφορά, καθιστώντας την καθημερινότητα γιατρών και όλων των παρόχων του Οργανισμού μη διαχειρίσιμη.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ