2015-09-08 21:07:17
Φωτογραφία για Αιχμηρή επιστολή και της Αν. Διοικήτριας του Αττικόν για τον Π. Κουρουμπλή
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus.com.gr

Το… άδοξο τέλος στην απόφαση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για την απομάκρυνση της Διοικήτριας και της Αναπληρώτριας Διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» (διαβάστε εδώ) έχει αρχίσει να φέρνει στην επιφάνεια όλο και περισσότερες πτυχές αυτού του απίστευτου σήριαλ, που μοιάζει να έχει αρκετά κρυφά σημεία.

Όπως αναφέρει στο Virus, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια Λαμπρινή Καρπούζου, όχι μόνο απουσίαζε από το νοσοκομείο με νόμιμη άδεια και για σοβαρό λόγο, αλλά ενημέρωσε, με επιστολές, τον πρώην Υπουργό Υγείας τόσο για το συγκεκριμένο γεγονός όσο και για τα πεπραγμένα στο Νοσοκομείο. Καθόλη την άδεια της, μάλιστα, δεν είχε σταματήσει να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΔΣ και να προσέρχεται και να διατηρεί επαφή με το Νοσοκομείο.

Ανιχνεύει, δε, όπως και η προϊσταμένη της στο ΔΣ του ΠΓΝ “Αττικόν”, ότι οι πράξεις του κ. Κουρουμπλή είχαν κρυφή ατζέντα Στην επιστολή, δε, που ακολούθησε την υπογραφή της απομάκρυνσης της η κ
. Καρπούζου «ξεσπαθώνει», χαρακτηρίζοντας τον κ. Κουρουμπλή νέο Λουδοβίκο 14ο, που «αν και κατ’ ουσίαν απελθών» υπέγραψε την απομάκρυνση άμεσα «για να υλοποιήσει την εντυπωσιακή του δήλωση, «μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κατά την «επίσκεψη» του στο Αττικό Νοσοκομείο στις 12 Αυγούστου». Ο λόγος της απομάκρυνσης είναι, σύμφωνα με την απόφαση, «λόγοι δημοσίου συμφέροντος».

Η κ. Καρπούζου, δηλώνει αγανακτισμένη από τη συμπεριφορά του κ. Κουρουμπλή και καταγγέλλει την απόφαση απομάκρυνσης της ως παράνομη και απρεπή, αφού δεν τηρήθηκε καμία από τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες, ούτε εξετάστηκε η υπόθεση από τα κατά το Νόμο αρμόδια Όργανα.

Χωρίς να μασήσει τα λόγια της, στην εν λόγω επιστολή προς τον πρώην Υπουργό η κ. Καρπούζου αναφέρει πως σε καμία περίπτωση δεν δέχεται και ανέχεται να αποτελέσει «παράπλευρη απώλεια» στην πραγματοποίηση των σχεδίων του κ Κουρουμπλή «για προώθηση στις θέσεις της «παυθείσας Διοίκησης» των πολιτικών και άλλων φίλων του πριν από την ψήφιση του προβλεπόμενου ειδικού Νόμου για την αξιολογική επιλογή των Διοικήσεων των Νοσοκομείων».

Εκτίμησε, δε, πως «ο πρώην υπουργός, όταν την τελευταία ημέρα της θητείας του, προχωρούσε στην αυθαίρετη έκδοση της καταφανώς παράνομης και άδικης απόφασής του είχε συνείδηση ότι οι συνέπειες της παρανομίας του θα αξιολογούνταν από τα Διοικητικά Δικαστήρια σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο και θα είχαν ως «διάδικο» έναν άλλο απροσδιόριστο σήμερα υπουργό μιας άλλης απροσδιόριστης σήμερα Κυβέρνησης».

Για την κ. Καρπούζου ο πρώην Υπουργός Υγείας έδρασε «εκ του ασφαλούς και μόνο οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις εμπόδισαν την ολοκλήρωση του σχεδίου του. Η συμπεριφορά αυτή μου προκαλεί αγανάκτηση».

«Δεν ανέχομαι να διασύρομαι άδικα και αυθαίρετα ούτε να γίνομαι «εύκολη βορά» στα πολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια του οποιουδήποτε», αναφέρει στην επιστολή της η κ. Καρπούζου, αφού υπενθυμίσει την προσωπική, επιστημονική και επαγγελματική πορεία της στο χώρο της Διοίκησης και των Επιστημών Υγείας.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να ζω σε ένα Κράτος Δικαίου, σε μία συντεταγμένη Πολιτεία και σε έναν Πολιτισμό όπου όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην προστασία της προσωπικότητάς τους, του έργου τους και της ευπρέπειάς τους», υπογραμμίζει.

Ο τρόπος με τον οποίο το Υπουργείο Υγείας προέβαλε το περιστατικό προκάλεσε ακόμη περισσότερο την οργή της Αναπληρώτριας Διοικήτριας: «Δεν ανέχομαι να δημοσιεύεται σε επίσημα και μη έγγραφα και να ακούγεται από τα μέσα ενημέρωσης ότι αποτελούσα… απειλή για το «Δημόσιο Συμφέρον» !! Ποιος, με ποια διαδικασία και με ποια κριτήρια τόλμησε να βγάλει για μένα αυτό το συμπέρασμα; Δεν ανέχομαι να διασύρομαι στο επαγγελματικό, επιστημονικό, κοινωνικό και οικογενειακό μου περιβάλλον από οιονδήποτε «υψηλά ιστάμενο».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ