2015-09-09 01:15:06
Φωτογραφία για Ισπανία: Συνελήφθη 19χρονη που στρατολογούσε μαχητές για την ISIS
H ισπανική αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα 19χρονη για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι στρατολογούσε μαχητές για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης στη χώρα που έχει οδηγήσει ήδη σε αρκετές συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Η νεαρή «που φέρεται να έκανε κατήχηση, να στρατολογούσε και να προσέφερε υλικοτεχνική υποστήριξη στο Νταές» (σ.σ το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους] συνελήφθη στο Φιγκέρες (Καταλονία, βορειοανατολικά), ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

Η γυναίκα είχε επιδοθεί στο να «στέλνει μαχητές, να δίνει πληροφορίες σχετικά με επαφές με πρόσωπα και ασφαλή δρομολόγια αναφορικά με τα ταξίδια προς τις περιοχές που ελέγχει το Νταές», ενώ παρείχε και συμβουλές σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε να τηρήσουν οι επίδοξοι μαχητές κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η 19χρονη προωθούσε «την ιδεολογία και την τρομοκρατική δράση του Νταές» και διατηρούσε σχέσεις με «πρόσωπα με λογαριασμούς όπου προβάλλονταν εξτρεμιστικές ιδέες» προκειμένου να αναπτύξει το δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης το Σάββατο νεαρή Μαροκινή ηλικίας 18 ετών, η οποία κατηγορείται ότι ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Συρία με στόχο να ενταχθεί στην οργάνωση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ