2015-09-09 15:43:22
Φωτογραφία για Πνιγμένη στα χρέη προς τη ΔΕΗ η Κρήτη
Εντυπωσιακά στοιχεία που καταδεικνύουν την ασφυκτική θηλιά που έχουν δημιουργήσει στους Κρήτες καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, τα χρέη προς τη ΔΕΗ, αλλά και το παράδοξο να εμφανίζονται κάποιοι ... κατ'επάγγελμα μπαταξήδες, να έχουν χρήματα δηλαδή και να μην πληρώνουν, παρουσίασε στη σημερινή συνάντηση στην περιφέρεια Κρήτης, ο διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ, Λάζαρος Καραλάζος.

Πιο συγκεκριμένα, επί συνόλου χρεών της νησιωτικής Ελλάδας προς τη ΔΕΗ, ύψους 277,8 εκ. ευρώ, η Κρήτη χρωστάει πάνω από το 50%, δηλαδή 144,8 εκ. ευρώ, κοντά περίπου στο 10% των οφειλών προς τη ΔΕΗ πανελλαδικά.

Πιο εξειδικευμένα, οι Κρήτες οικιακοί χρήστες που χρωστούν στη ΔΕΗ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιχείρησης ως τις 31 Ιουλίου του 2015, ανέρχονται στις 107.000 με χρέη ύψους 50 εκ. ευρώ, οι επαγγελματίες που κάνουν χρήση επαγγελματικού ρεύματος αλλά έχουν οφειλές προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν τις 40.000 και χρωστούν 81 εκ. ευρώ. και σε ό,τι αφορά στους αγρότες πελάτες - για τους οποίους ισχύει φθηνό τιμολόγιο - οι κακοπληρωτές είναι 6.327 και χρωστούν 5,5 εκ. ευρώ.


Αξιοπρόσεκτη είναι όμως και η λίστα των 25 μεγαλοοφειλετών στην Κρήτη, με συνολικά χρέη πάνω από 6 εκ. ευρώ. Από αυτούς, οι 16 είναι ξενοδοχεία, 5 βιομηχανίες και 4 μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, ο κ.Καραλάζος προειδοποίησε πως οι μεγαλοοφειλέτες θα πρέπει, μέσα στις επόμενες 10-12 μέρες να έρθουν σε ρύθμιση με τη ΔΕΗ, αλλιώς η επιχείρηση θα προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Τέλος, "αγκάθι" για τη ΔΕΗ στην Κρήτη είναι τα χρέη των ΔΕΥΑ. Τέσσερις ΔΕΥΑ του νησιού, είπε ο κ.Καραλάζος, χωρίς να τις κατονομάσει, οφείλουν ποσά 4,5 εκ. ευρώ, 2,4 εκ. ευρώ, 2,7 εκατομμυρίων και 1,9 εκ. ευρώ αντίστοιχα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ