2015-09-10 11:07:43
Φωτογραφία για Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: «ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ''ΜΑΡΜΑΡΟ''»
Τις μετεκλογικές και αναδρομικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, λόγω του «φορολογικού λογαριασμού» που προαπαιτείται από το 3ο μνημόνιο, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Όπως παρατηρεί μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης με αφορμή το χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών, «Κουβέντα δεν ακούστηκε, για το πως και ποιος θα πληρώσει τελικά το "μάρμαρο"».

«Το φορολογικό περιβάλλον όπως έχει διαμορφωθεί το 2015 σε συνδυασμό με τον "μετεκλογικό λογαριασμό" που θα ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου, είναι σαφές ότι δεν βοηθά την υγιή επιχειρηματικότητα», τονίζει ο κ. Κορκίδης. Όπως σημειώνει: «Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, αναντίρρητα, έχει την υποχρέωση να περάσει από τη Βουλή και να νομοθετήσει μία σειρά από δύσκολα προαπαιτούμενα, που θα ''ξεκλειδώσουν'' τις επόμενες δόσεις του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος». «Ένα από τα σημαντικότερα νομοσχέδια, μαζί με το ασφαλιστικό, που θα πρέπει επίσης να έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές της χώρας είναι και το φορολογικό», συνεχίζει, ενώ εκφράζει την ελπίδα να μη μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ο μετεκλογικός «λογαριασμός» λόγω καθυστερήσεων σχηματισμού κυβέρνησης.


«Το παρόν φορολογικό σύστημα για πρώτη φορά, κρίνεται απαραίτητο να μην κλειδώσει σε βάθος χρόνου, αλλά να παραμείνει ανοικτό, ώστε να διατηρηθεί η ευελιξία χαλάρωσης των φορολογικών μέτρων και της σταδιακής μείωσης των υψηλών συντελεστών άμεσων και έμμεσων φόρων», προσθέτει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ