2015-09-10 12:14:59
Φωτογραφία για ΗΛΕΙΑ Πρώτη φορά… αισιοδοξία στο ΤΕΙ Πύργου
Χαμόγελα για πρώτη φορά στο τμήμα Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων του ΤΕΙ Πύργου (ΔΟΕΤ & ΠΜ), αφού ύστερα από δύο χρόνια λειτουργίας μετ΄ εμποδίων και αδιαφορίας από τους φορείς της Ηλείας, η κατάσταση δείχνει ότι έχει εξομαλυνθεί.

Η σημαντικότερη εξέλιξη είναι η αυτόματη ανανέωση όλων των πανεπιστημιακών υποτρόφων για την ερχόμενη ακαδημαϊκή περίοδο 2015-16, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην έναρξη της διδασκαλίας, ενώ για τα λίγα μαθήματα που δεν έχουν ανατεθεί σε διδάσκοντα, έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη επιστημονικών-εργαστηριακών συνεργατών. Συνοπτικά, το τμήμα θα έχει φέτος 7 πανεπιστημιακούς υποτρόφους, δύο μόνιμους καθηγητές (την πρόεδρο Αναστασία Ζαφειροπούλου-Μακρυγένη και τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο) συν τους ωρομίσθιους που θα προσληφθούν.

Εξαιτίας της έλλειψης μόνιμου διοικητικού προσωπικού στη γραμματεία, η διοίκηση του τμήματος κάλυψε το κενό με εσωτερική κατανομή των υποτρόφων, συνεπώς η γραμματεία θα λειτουργήσει κανονικά και φέτος
. Η απόφαση του υπουργείου να καθιερώσει τις ηλεκτρονικές εγγραφές φέτος λύνει τα χέρια του προσωπικού, αφού θα αποφευχθούν οι «ουρές» και η πολύωρη αναμονή και η συνακόλουθη ταλαιπωρία των 170 εισακτέων σπουδαστών και των γονέων τους. Πάντως, ήδη αρκετοί σπουδαστές έχουν επισκεφθεί την πόλη είτε για την εύρεση κατοικίας είτε για την παροχή αναγνωριστικών πληροφοριών σχετικά με το τμήμα, ενώ πλέον είναι σε λειτουργία η ιστοσελίδα του τμήματος http://doeptm-teiwest.gr/, στην οποία ήδη υπάρχει ικανοποιητική ροή πληροφοριών για ζητήματα που αφορούν τους φοιτητές. (σίτιση, στέγαση κλπ)

Παράλληλα, στη συνεδρίαση της Συγκλήτου της 31ης Αυγούστου (η τελευταία υπό την προεδρία Καπλάνη) εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, εξέλιξη που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως έχει ζητηθεί κατ’ επανάληψη από την πρόεδρο του τμήματος, κα Αναστασία Ζαφειροπούλου-Μακρυγένη, αλλά προς το παρόν το αίτημα απορρίπτεται από την Κοσμητεία χωρίς επαρκή δικαιολογία.

Η κα Ζαφειροπούλου δήλωσε σχετικά στην εφ.Πατρίς:

«Φέτος προσδοκάμε σε μια καλή χρονιά για το τμήμα, καθότι ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των πανεπιστημιακών υποτρόφων και μπορούμε να καλύψουμε τη διδασκαλία των μαθημάτων και τα κενά της γραμματείας έως ότου δοθεί λύση μόνιμου χαρακτήρα. Επίσης έχουμε ζητήσει και την πρόσληψη ωρομίσθιων επιστημονικών-εργαστηριακών συνεργατών για την πλήρη κάλυψη των μαθημάτων. Επίσης εγκρίθηκε ύστερα από δίχρονη και έντονη προσπάθεια η έγκριση του νέου προγράμματος σπουδών, κάτι που θέτει αυτόματα τον επόμενο μεγάλο στόχο, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Επ΄αυτού ευελπιστούμε το  υπουργείο να τείνει ευήκοον ους ώστε να αυξηθεί το διδακτικό προσωπικό και να αναπτυχθεί το ΤΕΙ. Όσον αφορά τη γραμματεία, δεν παύουμε να διεκδικούμε μόνιμη λύση, αλλά δυστυχώς δεν τρέφω πολλές ελπίδες, παρά τις επερωτήσεις των βουλευτών. Παράλληλα, γνωρίζω και τα μεγάλα κενά που έχουν τα σχολεία, συνεπώς αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολο να ενισχυθούμε μέσω των αποσπάσεων, όπως πέρυσι. Παρ’ όλα αυτά, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την πρόοδο του τμήματος και την καλύτερη παροχή μόρφωσης στους φοιτητές παρά τις αντίξοες συνθήκες».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ