2015-09-10 13:53:14
Φωτογραφία για Επιβλαβείς Νοοτροπίες
Του Κώστα Χρονόπουλου

Δεν ψηφίζουν, αλλά καταψηφίζουν (;). Επειδή δεν συμπαθούν τον άλφα, εκλέγουν τον - ακατάλληλο, ασύνετο, χειρότερο, ή πειραματίζονται και .... αν τους βγεί !!!......-βήτα.

Οι συνέπειες είναι γνωστές και ασυγχώρητες.

Παράλληλα υπάρχει άγνοια, χαρακτηριστική ελαφρότητα, και ανησυχητική αδυναμία αξιολόγησης της σημασίας /αξίας της ψήφου του καθενός.

Αν σε αυτά προσθέσουμε τις προσωπικές, οικογενειακές, φιλικές, ή πελατειακής υφής σχέσεις ανάμεσα σε εξουσιαζόμενους και εξουσιαστές έχουμε (μαζί με άλλες παραμέτρους) την εξήγηση για την μακροημέρευση μιας νοσηρής κατάστασης.

Αντί οι πολίτες να φροντίσουν να αλλάξουν τη νοοτροπία τους, να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την όλη υπόθεση, συνεχίζουν ως εάν τίποτα να μη συμβαίνει / τρέχει. Συνοδευτικά (ίσως το αισθάνονται ως συμπλήρωμα επιτέλεσης δημοκρατικού καθήκοντος) βρίζουν παραδοσιακά και καθ' έξιν όλους, αλλά - κυρίως - αυτούς που οι ίδιοι ψήφισαν! ... Σε τέτοιο μάλιστα σημείο και με τόση μανία, που δημιουργείται η εντύπωση πως σκόπιμα επιλέγουν ανίκανους (οι οποίοι σίγουρα θα αποτύχουν) μόνο και μόνο για να μπορούν να τους βρίζουν (!).


Άλογη συμπεριφορά. Ανευθυνότητα. Συνυπευθυνότητα (για το κατάντημα της χώρας).

2) Των Πολιτικών οι οποίοι:

Δρουν ανεξέλεγκτα για δύο - βασικά - λόγους:

- Αφενός επειδή δεν λογοδοτούν, δεν τιμωρούνται για τις ανέφικτες υποσχέσεις, τα ψεύδη, τη δημαγωγία τους.

Έχουν  ψηφίσει ευνοϊκούς (αντιδημοκρατικούς) νόμους - όπως η διαβόητη παραγραφή, η θολή ασυλία, κ.α αηδή και ιδιοτελή  ανάλογα.

- Αφετέρου θεωρούν ότι οι πολίτες είναι βραδύνοες ιθαγενείς ή μηρυκαστικά που καταπίνουν αμάσητα τα όσα τους σερβίρουν.

Δεν εξηγείται διαφορετικά. Θα μου πείτε είναι δυνατόν γραμματιζούμενοι άνθρωποι να είναι τόσο καθυστερημένοι ώστε να μην αντιλαμβάνονται ότι το πόπολο ξύπνησε;

Ότι, επίσης, υπάρχουν άτομα πολύ ευφυέστερα από τους ίδιους, που τους χλευάζουν;

Προδήλως, ο συνδυασμός μικρόνοιας, οίησης και εξουσιαστικής τύφλωσης, δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν ότι αυτογελοιοποιούνται, αυτοδιαπομπεύονται.

Προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται για διανοητικές μετριότητες, ιδιοτελή άτομα - κάποια και αδίστακτα- (ευάριθμες οι εξαιρέσεις).

Που το στηρίζω;

Απλούστατα στη λογική που θέλει: τον στοιχειωδώς νοήμονα άνθρωπο να μπορεί να καταλάβει ότι δεν είναι ηλίθιοι αυτοί στους οποίους απευθύνεται.

Αντιλαμβάνομαι ότι, ως "Πολιτικοί  Θεατρίνοι", πρέπει να δώσουν την "θεατρική τους παράσταση" μπροστά στους ιθαγενείς. Να μοιράσουν "καθρεφτάκια και χάντρες /κομπολόγια" ώστε οι χαβαλέδες υπήκοοι να περνάνε ... ευχάριστα, ανέμελα, ξέγνοιαστα τη μιζέρια τους.

Όλα μέσα στο παιχνίδι του ΚΔΠ ( Κοινοβουλευτικό Δημοκρατικό Πολίτευμα) είναι.

ΥΓ Όμως οι "Πολιτικοί / Κομματικοί Διασκεδαστές" μας κάπου το παρατραβάνε!.

     Δίνουν διαρκώς - και διαχρονικώς - φαιδρές, αντιαισθητικές παραστάσεις, που (τύφλα να 'χουν) ξεπερνούν, σε αρνητικές επιδόσεις , τα παλαιά μπουλούκια που γύριζαν στα χωριά και παίζανε τη "Γκόλφω" στα καφενεία και τα καπηλειά.

    Οι σημερινοί (αντιγραφείς/ μιμητές) παίζουν τη ... "Δημοκρατική Γκόλφω", αλλά και με τα νεύρα μας.

    Ας σοβαρευτούν, όσο είναι καιρός, εκτός αν θέλγονται από την ιδέα να φέρουν επάξια - και να καταγραφούν ιστορικά - τον τίτλο των: "ΠολιτικοΚομματικών ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΤΟΠΟΙΩΝ" Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ