2015-09-10 20:53:10
Φωτογραφία για Οι εκλογές του πάνε: Ο Τσίπρας στα νιάτα του με μούσι [photos]
Από μικρός φαινόταν πως έχει αστέρι στην πολιτική. Ήδη από το μακρινό 1995, όταν δευτεροετής φοιτητής στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυσσε με άνεση και ασυνήθιστη για τη εποχή απόσταση από την ξύλινη αριστερίστικη φοιτητική γλώσσα, τις θέσεις του για την πολιτική, ως ηγετικό στέλεχος των αυτόνομων φοιτητικών σχημάτων.

Την εποχή εκείνη, όταν η δράση του στα κινήματα νεολαίας ήταν γνωστή, η εμφάνισή του ισοδυναμούσε με δήλωση πολιτικών πεποιθήσεων: μούσι-hommage στον Τσε Γκεβάρα, πλούσια κόμη λιονταριού, βλέμμα ατίθασο, τζιν και λευκά πουκάμισα – σαν να λέμε και κυριλέ και μποέμ.

Όλα αυτά πακέτο με άυλα… πολιτικά αξεσουάρ, όπως η υποβλητική για την ηλικία του φωνή (έρευνες λένε ότι η βαθιά φωνή είναι το νούμερο ένα υποσυνείδητο ερέθισμα που φέρνει ψήφους ανεξάρτητα από το περιεχόμενο των λόγων) και μια αυτοπεποίθηση που τσακίζει κόκαλα. Λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε πάνω στον πρώην πρωθυπουργό, ειδικότερα όσον αφορά στο στιλ και την άνεση του λόγου.

Επειδή η εμφάνιση και το star quality του Αλέξη Τσίπρα είναι βασικό προεκλογικό του εργαλείο, ανατρέχουμε σε εικόνες από τα νεανικά του χρόνια, τα πρώτα του βήματα στην πολιτική, στιγμές με τα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά και συναντήσεις που «σφράγισαν» την πολιτική του ωρίμανση.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ