2015-09-11 08:13:30
Φωτογραφία για Διανέμουν malware μέσω δορυφόρων για να μην εντοπίζονται
Κατά τη διάρκεια έρευνας σχετικά με τον διαβόητο φορέα ψηφιακής κατασκοπείας Turla, οι ερευνητές της Kaspersky Lab ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο αποφεύγει τον εντοπισμό των δραστηριοτήτων και της φυσικής τοποθεσίας του. Για να εξασφαλίσει την ανωνυμία της, η συγκεκριμένη ομάδα χρησιμοποιεί τα τρωτά σημεία ασφάλειας σε παγκόσμια δορυφορικά δίκτυα. Η Turla είναι μία εξελιγμένη ομάδα ψηφιακής κατασκοπείας που είναι ενεργή πάνω από 8 χρόνια. Οι επιτιθέμενοι πίσω από την ομάδα Turla έχουν «μολύνει» εκατοντάδες υπολογιστές σε περισσότερες από 45 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και το Καζακστάν, η Ρωσία, η Κίνα, το Βιετνάμ και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Στους οργανισμούς που έχουν πληγεί περιλαμβάνονται κυβερνητικά όργανα και πρεσβείες, στρατιωτικοί οργανισμοί, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και φαρμακευτικές εταιρείες. Στο αρχικό στάδιο, το backdoor Epic προχωρά στην ανάπτυξη του προφίλ των θυμάτων.


Εν συνεχεία - και μόνο για τους πιο υψηλού επιπέδου στόχους - οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιούν σε μεταγενέστερα στάδια της επίθεσης έναν εκτεταμένο μηχανισμό επικοινωνίας βασισμένο σε δορυφόρο, ο οποίος τους βοηθά να καλύψουν τα ίχνη τους. Οι επικοινωνίες μέσω δορυφόρου είναι γνωστές κυρίως ως εργαλείο για την εκπομπή τηλεοπτικού σήματος και για ασφαλείς επικοινωνίες. Ωστόσο, χρησιμοποιούνται επίσης για να παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Οι υπηρεσίες αυτές χρησιμοποιούνται κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου όλα τα άλλα είδη πρόσβασης στο Διαδίκτυο είτε είναι ασταθή και αργά ή δεν είναι διαθέσιμα σε όλους.

Ένα από τα πιο διαδεδομένα και φθηνά είδη δορυφορικών συνδέσεων στο Διαδίκτυο είναι η λεγόμενη μονόδρομη δορυφορική σύνδεση, η οποία επιτρέπει μόνο downloading. Σε αυτήν την περίπτωση, τα εξερχόμενα αιτήματα από τον υπολογιστή ενός χρήστη κοινοποιούνται μέσω συμβατικών γραμμών (ενσύρματη ή GPRS σύνδεση), με όλη την εισερχόμενη κίνηση να προέρχεται από το δορυφόρο

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ