2015-09-12 00:17:06
Φωτογραφία για Η Ιαπωνία μετράει τις πληγές της από τον τυφώνα Ετάου
Τουλάχιστον 3 νεκροί, 28 αγνοούμενοι, 10 τραυματίες, τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες και σπίτια και δεκάδες χιλιάδες άστεγοι είναι ο θλιβερός απολογισμός από τις πλημμύρες στην Ιαπωνία, εξαιτίας του τυφώνα Ετάου.

Οι καταρρακτώδεις βροχές συνεχίζονται για 5η ημέρα ενώ σωστικά συνεργεία εξακολουθούν με βάρκες και ελικόπτερα να απεγκλωβίζουν ανθρώπους ενώ η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε "ειδικό συναγερμό" για τις περιφέρειες Τοτσίγκι και Ιμπαράκι, βόρεια του Τόκιο.

Σήμερα υπερχείλισαν οι όχθες περισσότερων ποταμών με αποτέλεσμα να σημειωθούν νέες πλημμύρες και κατολισθήσεις που άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς, 26 αγνοούμενους, ενώ 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους μία 63χρονη η οποία βρισκόταν μέσα στο σπίτι της όταν αυτό καταπλακώθηκε έπειτα από κατολίσθηση και μία άλλη γυναίκα, η οποία οδηγούσε το αυτοκίνητό της όταν αυτό παρασύρθηκε από τα νερά.


Μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκονται και δύο οκτάχρονα παιδιά στην επαρχία Μιγιάγκι, οι παράκτιες περιοχές της οποίας είχαν καταστραφεί από τον σεισμό στις 11 Μαρτίου 2011 και το τσουνάμι που ακολούθησε αφήνοντας πίσω τους σχεδόν 20.000 νεκρούς.

Στην περιφέρεια του Τοτσίγκι 90.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ σε 80.000 άλλους έγινε απλώς σύσταση να απομακρυνθούν, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Εντολή να φύγουν από τα σπίτια τους δόθηκε επίσης σε περισσότερους από 20.000 κατοίκους στην Ιμπαράκι, σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο.

Συνολικά σε 800.000 ανθρώπους έχει γίνει σύσταση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι κάτοικοι περιοχών του Τόκιο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ