2015-09-12 05:53:09
Φωτογραφία για Η αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας δείχνει μια σταθερή άνοδο
ΝΙΖΝΙ ΤΑΓΚΙΛ. Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Ρογκόζιν διαπιστώνει θετικές τάσεις στην ανάπτυξη του ρωσικού αμυντικού και βιομηχανικού τομέα. Τη σχετική δήλωση ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός έκανε στη στη στρατιωτική βιομηχανική συνέντευξη Τύπου στο Νίζνι Ταγκίλ.

"Σε γενικές γραμμές, αρχίζοντας από το 2011, σημειώνεται μια σταθερή θετική τάση της ανόδου του αμυντικού τομέα ", είπε ο Ρογκόζιν.

"Με βάση τα αποτελέσματα του 2014 η απόδοση στην αεροπορική βιομηχανία ανέβηκε κατά 15,3%, στην πυραυλική και διαστημική βιομηχανία κατά 8%, στη ναυσιπλοΐα κατά 11%, στην ραδιοηλεκτρονική βιομηχανία κατά 21%", διευκρίνισε ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός.

Ο όγκος των βιομηχανικών προϊόντων πέρσι αυξήθηκε κατά 15,5%, είπε ο Ρογκόζιν. Ταυτόχρονα οι μέγιστοι δείκτες επιτεύχθηκαν στην ραδιοηλεκτρονική βιομηχανία (24%), στην αεροπορική /17%/ και στην πυραυλική και διαστημική βιομηχανία (8,6%).


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ρογκόζιν, ο ρυθμός της ανόδου κατά κύριον όρο εξασφαλίζεται λόγω παραγωγής των στρατιωτικών προϊόντων.

Η αντικατάσταση των πιο περίπλοκων εξαγώγιμων εξαρτημάτων τα οποία νωρίτερα προμηθεύονταν για εξοπλισμό ρωσικών οπλικών συστημάτων και οχημάτων από την Ουκρανία και χώρες της Δύσης, θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, δήλωσε στου δημοσιογράφους την Πέμπτη ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.

"Αν μιλάμε για την αντικατάσταση εξαρτημάτων τα οποία προμηθεύαμε από την Ουκρανία, πρόκειται για 186 δείγματα πολικών συστημάτων και ειδικών μηχανημάτων. Όσον αφορά στις χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, είναι 860 δείγματα. Είναι ένα τεράστιο έργο και πρέπει σε γενικές γραμμές να ολοκληρωθεί μέχρι το 2018, αν και μερικά ιδιαίτερα περίπλοκα εξαρτήματα θα αντικατασταθούν μέχρι το 2020 ", είπε.

Το σχέδιο του νέου κρατικού προγράμματος της ανάπτυξης του αμυντικού και βιομηχανικού τομέα προγραμματίζεται να εγκριθεί το Δεκέμβριο του 2015, δήλωσε ο Ρογκόζιν. "Σύμφωνα με την εντολή του προέδρου ετοιμάζουμε ενεργά το σχέδιο του νέου κρατικού προγράμματος της ανάπτυξης του αμυντικού και βιομηχανικού τομέα το οποίο προγραμματίζουμε να εγκριθεί το Δεκέμβριο του 2015 ", είπε.

Ο Ρογκόζιν τόνισε ότι το κρατικό πρόγραμμα θα προσανατολίζεται προς την μετάβαση στην παραγωγή των πιο σύγχρονων δειγμάτων οπλικών συστημάτων, στρατιωτικών και ειδικών μηχανημάτων. Ταυτόχρονα προτείνεται να μειωθεί το μερίδιο της χρηματοδότησης εκτός προϋπολογισμού και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση επιστημονικών ερευνητικών και κατασκευαστικών δοκιμαστικών έργων.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, το νέο πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει, ειδικότερα, τη δημιουργία του προοδεύοντος τεχνικού αποθέματος, η επεξεργασία ειδικών υλικών και άλλοι τομείς. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ